Ziare de sport din Europa. Toate informațiile într-un singur loc
Ziare de sport din Europa. Toate informațiile într-un singur loc

Presa scrisă din toată lumea suferă enorm după boom-ul incredibil de care s-a bucurat internetul în ultimii ani. Odată cu dezvoltarea domeniului online, oamenii s-au reorientat rapid și au început să-și culeagă informațiile direct de pe internet.

Deși cotidianele de tradiție din presa internațională au dispărut de pe piață sau au trecut doar în domeniul online, câteva ziare încă mai rezistă și apar zilnic la chioșcurile de fiecare colț de stradă.

Ziare de sport din România

Gazeta Sporturilor este cel mai vechi și cel mai cunoscut brand al jurnalismului sportiv din țara noastră. Alături de cunoscutul ziar, ProSport a reprezentat, pentru o lungă perioadă de timp, o alternativă serioasă pentru publicul iubitor al sportului din România. Însă, odată cu mutarea în domeniul online, ziarul a dispărut de pe piață și a rămas doar site-ul www.prosport.ro. Astfel, Gazeta Sporturilor a devenit unicul ziar de sport cu apariții zilnice pe piața din România.

Ziare de sport din România
Ziare de sport din România

Începând cu jumătatea anului 2018, Gazeta Sporturilor și www.gsp.ro au fost cumpărate de Ringier Romania, un grup înființat în 1992 și care aparține de firma uriașă, cu același nume, cu sediul în Elveția. Ringier Romania conduce autoritar piața media din România și deține, pe lângă Gazeta Sporturilor, și alte nume importante din presa locală: Libertatea, Auto Bild, NOIZZ, ELLE, VIVA!, Unica, Avantaje.

Cele mai recente cifre ale Gazetei Sporturilor sunt cele înregistrate în anul 2016. Atunci, socieatea care s-a ocupat de editarea ziarului a avut o cifră de afaceri de 5,2 milioane de euro, dintre care un profit de aproximativ 320 de mii de euro

În medie, Gazeta Sporturilor se vine în fiecare zi în 25 de mii de exemplare, în timp ce site-ul gsp.ro depășește lunar 3 milioane de utilizatori unici și 70 de milioane de afișări.

Ziare de sport din Spania

Marca este cel mai important ziar din Spania, care, evident, se bucură de un succes uriaș și în domeniul online. Cu peste 2,5 milioane de cititori în fiecare zi, Marca a devenit unul dintre cele mai importante titluri din istoria presei internaționale.

Totul a început în decembrie 1938, când Manuel Fernandez Cuesta a fost primul editor al ziarului. În prezent, după nenumărate schimbări suferite de-a lungul timpului, Marca este considerat un tabloid, dar, în același timp, și cea mai importantă sursă de informație pentru iubitorii sportului și, în special, ai fotbalului.

Ziare de sport din Spania
Ziare de sport din Spania

În urmă cu mai bine de 50 de ani, cotidianul AS a apărut pe piața din Spania. Deși se concentrează în mod special pe sportul rege din Spania, fotbalul, AS este o sursă importantă de informație și pentru pasionați de tenis, baschet sau handbal. În anul 2001, ziarul era vândut în aproximativ 180 de mii de exemplare, iar cea mai ridicată cotă a fost atinsă în 2006, cu peste 250 de mii de copii vândute. În prezent, AS s-a întors la stadiul la care se afla la începutul anilor 2000, însă site-ul cotidianului s-a bucurat de o creștere serioasă în ultimii ani.

Ziare de sport din Spania
Ziare de sport din Spania

El Mundo este cel mai nou ziar apărut dintre cele trei nume uriașe din presa spaniolă. A luat naștere la finalul anului 1989, însă s-a bucurat de un succes fulminant imediat. În 1993, se vindea în peste 209,000 de exemplare, iar la începutul anilor 2000 numărul a crescut incredibil și a depășit 300,000 de copii vândute. În acest moment, tirajul a scăzut consistent, însă, site-ul El Mundo se poate mândri cu aproximativ 30 de milioane de utilizatori unici în fiecare an.

Ziare de sport din Italia

Gazzetta dello Sport este una dintre cele mai vechi publicații din lumea întreagă. Prima apariție a avut loc în data de 3 aprilie 1986 și a fost pregătită special pentru Jocurile Olimpice moderne care au avut loc în Atena. De-a lungul timpului, Gazzetta dello Sport a devenit un adevărat brand și unul dintre cele mai respectate ziare din toată lumea. Spre exemplu, în 2001, a fost vândut în 445,000 de exemplare și a urcat pe locul 20 în topul celor mai vândute ziare din Europa.

Ziare de sport din Italia
Ziare de sport din Italia

Două alte nume importante din presa sportivă din Italia sunt Corriere dello Sport și Tutto Sport. Primul a apărut în 1924, iar acum site-ul său se bucură de 4,7 milioane de utilizatori unici în fiecare lună. De partea cealaltă, Tutto Sport a luat naștere în 1945 și a prins imediat la publicul iubitor de sport din Italia.

Ziare de sport din Franța

L’Équipe este unul dintre cele mai respectabile ziare din toată lumea. A apărut la începutul anilor 1900, în Franța, și s-a concentrat, în special, pe ciclism în primii ani de viață. Ulterior, atenția jurnaliștilor de la L’Équipe s-a orientat și către alte sporturi, iar acum fotbalul este rege și în redacția acestui ziar.

Ziare de sport din Franța
Ziare de sport din Franța

France Football este publicația care apare săptămânal și care, începând din 1956, la zece ani de la lansare, a oferit în fiecare an celebrul Balon de Aur. Până în 2010, când FIFA și France Football au semnat un parteneriat pentru a oferi împreună cel mai important trofeu individual din fotbalul mondial. Însă, în 2016, cele două s-au despărțit, FIFA și-a creat propriul premiu de cel mai bun jucător al anului, în timp ce, France Football a rămas cu Balonul de Aur.

Ziare de sport din Franța
Ziare de sport din Franța

Ziare de sport din Germania

Kicker este cel mai cunoscut ziar de sport din Germania. Totul a început în Nurnberg, în 1920, cu două apariții pe săptămână, de obicei lunea și joia. Bild este considerat un tabloid, însă stă foarte bine și pe partea de sport. Ziarul a fost lansat în 1952 de Axel Springer, iar numele înseamnă, de fapt, „fotografie” în limba germană.

Ziare de sport din Anglia

Presa din Anglia se poate lăuda cu unele dintre cele mai vechi publicații din lume. The Guardian a apărut în 1821 și are o istorie extrem de bogată în spate. Cu peste 100 de ani de existență, dar mult sub The Guardian, se poate lăuda și Daily Mail. Tabloidul a fost vândut, în noiembrie 2017, în 1,3 milioane de exemplare. Cea mai importantă publicație de sport din Anglia este Four Four Two, apărută în 1994. Acum, Four Four Two are ediții speciale pentru mai multe țări, însă nu și pentru România (Brazilia, Bulgaria, Croația, Egipt, Ungaria, Coreea de Sud, Italia, Nigeria, Polonia, Portugalia, Suedia, Turcia, Vietnam).

Ziare de sport din Anglia
Ziare de sport din Anglia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.