Dieta şi antrenament Michael Phelps
Dieta şi antrenament Michael Phelps

Michael Phelps este sportivul care probabil că se confundă cel mai bine cu Jocurile Olimpice. Ajuns la 33 de ani, fostul înotător american este posesorul celor mai multe victorii şi medalii olimpice din toate timpurile, 28 la număr.

Performanţele reuşite de Phelps nu au fost însă deloc întâmplătoare. Pe lângă talent, americanul a fost înzestrat şi cu nişte calităţi fizice incredibile. Datorită geneticului său, fostul înotător reuşea să se antreneze la acelaşi nivel atât în bazin, cât şi în sala de forţă. Antrenamentul lui Phelps era împărţit în două sesiuni. Antrenamentul de înot şi antrenamentul cu greutăţi.

Planul de antrenament și dieta lui Michael Phelps

Că tot vorbeam despre geneticul lui Phelps, hai să vedem pe scurt care erau măsurătorile sale în forma de concurs.

  • Înălţime: 193 centimetri, Greutate: 88 kilograme
  • Circumferinţa braţului: 38 centimetri
  • Circumferinţa pieptului: 130 centimetri, Circumferinţa taliei: 82 centimetri
  • Deschiderea braţelor: 2 metri

Antrenamentul lui Michael Phelps

Phelps înota în jur de 13 km în fiecare zi, ceea ce îi asigura un procent de de grăsime corporală. În afară de înot, el făcea exerciţii speficice cu greutăți special concepute pentru sportul care l-a consacrat. Indiferent însă de locul sau de scopul pentru care se antrena, americanul nu nu neglija în nicio zi antrenamentul pentru abdomen. Nu e de mirare că 8-packul perfect al lui Michael Phelps a sucit minţile multor femei de pe planetă.

Antrenamentul lui Phelps în sala de forţă

  • 3 serii, fiecare a câte 10-16 repetări
  • Împins cu ganeterele din picioare, pentru umeri
  • Fluturări frontale cu ganeterele, pentru umeri
  • Fluturări laterale cu ganterele, pentru umeri
  • Mişăcări comuse din îndreptări, împins culcat pentru piept (170 de kilograme este recordul său la banca dreaptă) şi genuflexiuni

Dieta lui Michael Phelps

Phelps se antrena câte cinci ore pe zi, timp de șase zile sub supravegherea strictă a antrenorului său, Bob Bowman. Astfel, Phelps consuma în jur de 12000 de calorii pe zi, ceea ce era mai mult chiar şi decât ceea ceea ce consumă un culturist profesionist.

Micul dejun: trei sandwichuri cu ouă prăjite, cu multă brânză, maioneză, ceapă prăjită și salată verde. Un castron de cereale, cinci albuşuri de ou, trei felii de pâine toast prăjită, presărată cu zahăr, plus două cești de cafea şi trei clătite cu ciocolată.

Prânzul: o jumătate de kilogram de paste, cu băuturi energizante ofereau până la 1000 de calorii, plus două sandwichuri cu șuncă şi maioneză.

Cina: o pizza mare și o jumătate de kilogram de paste plus băuturi energizante.

CITEȘTE ȘI

Această dietă este o dietă elaborată, iar conţinutul de calorii din acest regim alimentar nu este indicat unei persoane obişnuite. Ea este concepută pentru un sportiv de înaltă performanţă. Cu toate acestea, americanul susţine că a renunţat la această dietă odată cu retragerea din sport. El mănâncă acum precum un om obişnuit, dar cât se poate de sănătos, pentru a îşi menţine o formă fizică bună şi un aspect plăcut.

Majoritatea alimentelor pe care le consumă în prezent sunt sub forma cărnii la grătar. Pe lângă carne, lui Phelps nu îi lipsesc nici suplimentele nutrivite cu conţinut bogat de proteine şi multivitaminele, suplimente care îl ajută să se recupereze mai repede şi mai bine după efort.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.