Planul de antrenament și dieta actorilor din Spartacus
Planul de antrenament și dieta actorilor din Spartacus

„Spartacus” este titlul pe care l-a purtat unul dintre cele mai populare seriale din anii 2000. Show-ul de televiziune produs în Noua Zeelandă a rulat în perioada 22 ianuarie 2010 – 12 aprilie 2013 şi a prezentat legenda celebrului gladiator trac, Spartacus.

Popularitatea serialului s-a datorat nu doar poveştilor captivante care erau prezentate pe TV, ci şi a formei fizice în care se aflau actorii de sex masculin. Cum reuşeau aceştia să arate exemplar, puteţi afla pe larg doar de din acest articol. altSPORT.ro vine cu planul de antrenament şi cu dieta actorilor din Spartacus.

Unul dintre protagoniştii de bază ai serialului, Liam McIntyre, a dezvăluit câteva dintre secretele din spatele fizicului afişat în Spartacus.

Înainte de a începe filmările, McIntyre şi întreaga distribuţie a serialului au participat într-un aşa numit „boot camp al gladiatorului”. Acest boot camp a constat în mai multe săptămâni de antrenamente grele de fitness şi de dezvoltare a condiţiei fizice, plus instruirea de care aveau nevoie pentru a îşi folosi abilităţile pe câmpul de luptă. Pe parcursul săptămânilor de filmare, McIntyre se concentra mai mult pe rezistenţă şi pe volum decât pe dezvoltarea condiţiei fizice, acest lucru datorându-se zilelor lungi de filmare.

„La început, a trebuit să grăbim dezvoltarea abilităţilor de luptă, a exerciţiilor de gimnastică şi a motricităţii”, a spus Tyrone Bell, cel care era pe post de dublură în serial şi, totodată, antrenor personal al lui McIntyre. Tot acel antrenament i-a schimbat dramatic fizicul lui McIntyre, dar actorului nu i-a fost deloc uşor să se obişnuiască.

Dirty 30s

Unul din antrenamentele preferate ale „spartanului” Liam McIntyre era Dirty 30s. După spusele sale, acest Dirty 30s reprezenta o jumătate de oră de coşmar, împărţită în fragmente de câte zece minute, cu exerciţii solicitante duse până la epuizare.

Se pare însă că a meritat având în vedere cum a apărut McIntyre pe micul ecran. Pentru acest Dirty 30s, întreaga distribuţie executa câte trei exerciţii care lucrau trei grupe diferite de muşchi. De exemplu, actorii făceau flotări cu greutate în spate, ridicări de trunchi cu mingea medicinală şi genuflexiuni cu bara.

Ei aveau la dispoziţie un număr bine definit de repetări pe care trebuiau să le termine în maximum un minut, iar acest minut trebuia repetat de 10 ori. Dacă reuşeau să termine exerciţiile înainte de expirarea acelui minut, aveau dreptul la o pauză. Dacă nu, repetările se cumulau şi trebuiau continuate şi în următorul minut. Până la final, erau obligaţi să termine toate repetările. Trei exerciţii, în 10 minute. Fără oprire. Groaznic!

„Pe măsură ce treceau minutele, devenea din ce în ce mai greu. Pentru că nu reuşeai să te încadrezi în acel minut şi astfel îți pierdeai pauzele”, spune McIntyre.

Dieta „Spartacus”

Indiferent de cum şi cât te antrenezi, nutriţia rămâne mereu cheia succesului. Spre deosebire de alte regimuri alimentare, regimul actorilor din „Spartacus” nu se baza pe o zi de „trişat” („cheat day”), ci pe doar două ore de „trişat” în care trebuiau să mănânce orice doreau şi în cantităţi cât mai mari pentru a produce un şoc caloric. Pizza şi burgerii erau mâncărurile preferate mai puţin sănătoase ale protagoniştilor din Spartacus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.