În 2015, YouTube a lansat o aplicaţie separată dedicată jocurilor pentru a îi ajuta pe gameri să găsească mai multe clipuri. În prezent, giganta platformă video cuprinde acea aplicație și integrează multe dintre cele mai bune idei pe site-ul principal.

Ce este YouTube Gaming

Pe siteul principal YouTube, YouTube Gaming apare în partea stângă, sub forma unei opţiuni, la fel ca şi destinaţia Tranding. youtube.com/gaming are parte acum de o cantitate mare de conţinut ce poate fi regăsită încă din partea sus a paginii, inclusiv cele mai noi uploads, dar şi livestreams de la canalele care au dat subscribe. Există de asemenea şi o zonă în care se află clipurile care în momentul accesării sunt trending.

Relativ recent înfiinţată, pagina youtube.com/gaming are şi ea „clopoţelele” şi „fluierele” ei. Aici jocurile au şi ele propriile pagini, fiecare dintre acestea urmând să evidențieze videoclipuri populare, fluxuri live și alte jocuri create de dezvoltatorul și de editorul în cauză. Utilizatorii se pot abona la aceste pagini individuale.

Într-un efort de a îmbunătăți capacitatea de descoperire a platformei, YouTube Gaming evidențiază creatorii mai puţin renumiţi, dar care fac un conținut bun, considerându-i ca fiind „On The Rise”. Aceste ponturi pentru utilizatori se schimbă de la săptămână la săptămână iar acum sunt accesibile de pretutindeni, deşi la început au fost disponibile doar pentru Statele Unite ale Americii. Curios, lansarea eșalonată are loc deoarece sistemul se bazează atât pe algoritmi, cât și pe acurateţea umană, iar scalarea acestui model ar trebui să dureze ceva timp. (YouTube nu a furnizat detalii suplimentare despre modul în care funcționează porțiunea de algoritm a sistemului.)

Problemele YouTube Gaming

Chiar dacă YouTube are peste 200 de milioane de utilizatori care vizualizează zilnic conținutul video pentru jocuri, cei mai mulți dintre aceștia nu foloseau aplicația dedicată aceste nişe.

„A fost o confuzie cu aplicația de jocuri YouTube”, a declarat pentru The Verge, Ryan Wyatt, directorul YouTube al conținuturilor și parteneriatelor de jocuri. Oamenii nu știau pentru ce era aplicația sau ce tip de conținut era destinat să ofere.

Mai rău a fost faptul că, în timp ce o echipă de specialişti se chinuia în scopul creării unor noi caracteristici pentru gamerii care urmau să acceseze platorma, utilizatorii continuau să fie reticenţi în adoptarea ei. Aşa s-a ajuns la situaţia în care mulţi dintre cei care încărcau conţinut şi au renunţat la idee sau chiar şi au închis canalele. YouTube s-a străduit să lucreze ş să remedieze toate aceste probleme şi să facă un platformă uşor accesibilă şi atractivă pentru toţi doritorii de conţinut video.

„Când am lansat aplicația de gaming YouTube, cred că a existat o mulțime de confuzie de genul: „Este doar o aplicație și o experiență de jocuri live? Ce se va întâmpla cu jocurile de pe YouTube şi ce este diferit la aplicația de gaming YouTube? „.

Așadar, am sperat că, odată cu mutarea pe YouTube vom trage un semnal clar pentru întreaga comunitate şi să le arătăm că ne pasă foarte mult de jocuri, şi că vrem jocurile pe YouTube. Ne pare rău pentru greşelile şi confuziile făcute la început„. a mai declarat acelaşi Ryan Wyatt.

TOP 10 cele mai bune canale de gaming de pe YouTube

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.