Reclame
Reclame

În timpul liber, fotbaliştii nu ai timp chiar de distracţie. Majoritatea superstarurilor din sportul rege muncesc şi în afara terenului. Unde? Spoturi publicitare cu sportivi, dar, în special, cu fotbalişti aduc sume cu multe zerouri în conturile companiei, dar şi ale atleţilor, iar acestea sunt care mai de care mai spectaculoase.

În trecut, Pepsi, celebra companie care produce băuturi răcoritoare era recunoscută pentru reclamele cu fotbalişti. Printre vedetele fotbalului mondial s-a numărat de-a lungul timpului şi Adrian Mutu, în perioada în care evolua la Chelsea.

Acum, supremaţia reclamelor le aparţine celor de la Nike, care au zece reclame senzaţionale.

10. The Switch – 2016

În următorii ani, această reclama va rămâne cu adevărat în memoria, dar şi în inima tuturor fanilor. Nume mari din industrie au fost implicate în producţia acestei reclame, însă, și aceasta a avut contestatari. Pe lângă faptul că este cel mai lung spot Nike, clipul se remarcă în special prin prestația lui Cristiano Ronaldo în fața camerei.

9. Winner Stays on – 2014

„O reclamă bună, dar nu cu un impact extraordinar” , au spus criticii. În acest spot apar secvenţe chiar şi cu Kobe Bryant sau cu Hulk, iar umorul este și el prezent din toate punctele de vedere.
8. Write the future – 2010
Chiar înainte de Cupa Mondială din Africa de Sud, Nike a lovit din nou cu o reclamă în care starurile la modă în 2010 au făcut spectacol în fața camerelor de luat vederi. Mesajul a fost clar și pertinent, arătând linia fină dintre succes și eșec.
7. The Last Game – 2014
Este una din cele două reclame lansate de Nike în 2014. Celebrul producător american de articole sportive poate spune însă că a dat lovitura cu acest spot chiar înainte de Cupa Mondială. Mesajul a fost unul scurt şi la obiect: „Riscă totul!”.
6. Olé! – 2004
Mergem în 2004, acolo unde Nike pare să fi făcut un preview excelent pentru Campionatul European din acel an. Însă, totul pare mult mai ciudat când vedem în spot o națională din America de Sud. Campioana mondială de la acea vreme a înfruntat, în spot, țara gazdă a Europeanului din 2004, iar finalul reclamei este… DEMENȚIAL.
5. Good vs Evil – 1996
Au trecut 22 de la această reclamă, dar rămâne de neuitat modul în care Eric Cantona salvează umanitatea. Maldini este şi el vedeta acestui spot.
4. Parklife – 1997
Nike a reamintit motivul pentru care toţi iubim sportul. Locuri de joacă, bătrâni, câini, portocale, strigăte, furie, lupte și mizerie. Acesta este fotbalul. A fost o alegere grozavă pentru toţi microbiştii.
3. The Mission – 2000
O rememorare a bineului împotriva răului. Oliver Bierhoff învinge răul cu o lovitură puternică. Un rol extrem de important îl are însă şi Edgard Davids şi celebrii săi ochelari. O ocazie bună însă de a îl revedea şi pe Guardiola lovind mingea.
2. Airport – 1998
O reclamă după chipul şi asemănarea Braziliei. Roberto Carlos, Romario, Denilson şi Ronaldo fac spectacol în acest sport. Din păcate, naţionala sud-americană a clacat în finala mondialului francez. Conduse din teren de Zidane, gazdele s-au impus atunci cu 3-0.
1. The Cage – 2002
Cireaşa de pe tort. Apogeul reclamelor. Acţiune, tenhnică, peisaj, locaţie, talent actoricesc, Eric Cantona, Elvis Presley, muzică şi fotbalişti. Absolut totul. Urmăriţi-o cu atenţie, apoi întrebaţi-vă cum i-au învins Henry, Totti şi Nakata pe Figo, Ronaldo şi Roberto Carlos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.