Mauricio Pochettino
Mauricio Pochettino

Mauricio Pochettino este unul dintre cei mai în vogă manageri. Din 2014 la Tottenham, argentinianul a făcut din Spurs o echipă de temut în Premier League. Argentinianul este un tip simpatic în viaţa de zi cu zi, iar acest lucru e vizibil în interviul pe care ţi-l prezentăm, realizat de BBC.

Ce înseamnă pentru tine fotbalul?

„Fotbalul este viaţa mea. 24 de ore din 24 vorbesc numai despre fotbal. Orice conversaţie pe care o port are ca subiect fotbalul. Tot ceea ce fac implică fotbalul. Este viaţa mea, este pasiunea mea. Pentru mine este lucrul cel mai important. Ok, mai presus de fotbal este familia, dar chiar şi aşa, cred că fotbalul şi familia sunt undeva la acelaşi nivel.”

Cum te împarţi între familie şi fotbal?

„Uneori este greu să găsesc un echilibru, să mă împart între familie şi fotbal. Dar mă consider un om norocos pentru că familia mea iubeşte fotbalul. Soţia şi fiul meu sunt microbişti, dar este adevărat că pentru mulţi nu este un lucru uşor. Nu simt o presiune.

Simt mai degrabă o responsabilitate de a face o treabă bună. Cred că acest lucru este primordial. Să nu îţi dezamăgeşti oamenii, să nu te dezamăgeşti pe tine însuţi. Fotbalul este un joc de care trebuie să te bucuri. Fotbalul nu este o dramă. Ok, este o afacere, dar nu o dramă. Fotbalul trebuie practicat cu bucurie şi noi trebuie să transmitem emoţia din teren.

Ce faci atunci când pierzi un meci?

„Dacă pierd îmi vine greu să vorbesc cu soţia şi cu fiul meu. Încerc să fiu calm, dar mi-e greu să nu mă gândesc la anumite lucruri. Încerc să îmi găsesc ceva de lucru, să mă uit la un film sau să mă joc ceva, să gătesc. Încerc să fac orice ca să uit un pic de fotbal, dar acest lucru nu poate dura prea mult. Pentru că şi atunci când te uiţi la film, urmăreşti filmul dar îţi vin în minte momente din meci, acţiuni, te gândeşti ce ai fi putut face mai bine. E foarte dificil.”

Soţia ta îţi dă vreun sfat legat de fotbal?

„Da, sigur că da. O iubesc! Şi iau foarte în serios fiecare sfat pe care mi-l dă. Uneori mă întreabă de ce am luat o anumită decizie, eu încerc să îi explic, după care începe şi mă ceartă. Uneori mă supăr, dar îmi place. E important să asculţi anumite păreri, în special de la cei dragi.”

Mauricio Pochettino și Harry Kane
Mauricio Pochettino și Harry Kane

Care este filmul tău preferat?

„Ultimul la care m-am uitat a fost un serial, „Game of Thrones”. Am văzut toate sezoanele. Tot staff-ul urmărim acest serial. Suntem împărţiţi. Pentru noi există doar fotbal şi Game of Thrones.”

Ce îţi place la Game of Thrones?

„Totul. Oamenii fac strategii, au obiective. Poţi învăţa foarte multe din acel serial. Fotbalul are ceva din Game of Thrones.”

Paris, Barcelona şi Londra. Ai locuit în toate. Care e oraşul tău preferat?

„Aleg Barcelona. Pentru mine este special. De ce? Acolo s-a născut fiul meu. Este primul oraş în care am ajuns din Argentina. Este special. Ai o vreme bună, plajă, nu e nici prea mare nici prea mic, iubesc Barcelona. După Argentina, Barcelona este oraşul meu preferat.”

Film sau teatru?

„Film.”

Mario Kempes sau Osvaldo Ardiles?

„Osvaldo, doar este prietenul meu.”

Îţi ascunzi sau nu emoţiile?

„Depinde de situaţie. Într-o viaţă normală nu văd de ce te-ai ascunde. Dar atunci când eşti o persoană publică trebuie să ai grijă. Deoarece îi poţi afecta pe cei din jur. Trebuie să fii natural, dar cu mare, mare grijă.”

A cânta sau a dansa?

„A cânta. Uneori fac acest lucru sub duş. Dar de dansat? Niciodată.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.