CrossFit
CrossFit

Fitnessul este probabil cel mai popular sport al zilelor noastre datorită faptului că este la îndemâna aproape oricărei persoane. El este practicat atât de către sportivii profesionişti, cât şi despre cei amatori. În acest articol vom vorbi însă despre cel mai nou şi controversat stil apărut în fitness şi anume CrossFit.

Unul dintre cei mai cunoscuţi pasionaţi şi practicanţi de fitness este superstarul WWE Seth Rollins.

Ce este CrossFit

CrossFit-ul este un regim de fitness dezvoltat de către Greg Glassman de mai bine de câteva decenii. Glassman, fondatorul și CEO al CrossFit, a fost prima persoană din istorie care a definit fitnessul într-un mod semnificativ și care poate fi măsurat: este o capacitate ridicată de muncă pe timp îndelungat și care estel practicat în diferite domenii. După ce a definit fitnessul, Glass a creat un program special conceput pentru a îmbunătăți sănătatea și sănătatea.

CrossFit reprezintă mișcări funcționale variate ale corpului în mod constant, efectuate la intensitate ridicată. Toate antrenamentele CrossFit se bazează pe mișcări funcționale, iar aceste mișcări reflectă cele mai bune aspecte de gimnastică, haltere, alergare, canotaj și multe alte sporturi. Acestea sunt mișcările de bază ale vieții până la urmă. Ele pot deplasa cele mai multe greutăţi pe cele mai îndelungate distanțe, astfel încât acestea sunt mişcprile ideale pentru a maximiza cantitatea de muncă efectuată în cel mai scurt timp.

Intensitatea este esențială pentru rezultate și este măsurabilă ca muncă divizată prin timp sau putere. Cu cât lucrați mai mult în mai puțin timp sau cu cât este mai mare forţa, cu atât efortul este mai intens. Prin angajarea unei abordări variate în mod constant în formare, mișcările funcționale și intensitatea conduc la câștiguri dramatice în ceea ce privește forma fizică.

Un stil care trăiește prin comunitate

Comunitatea care apare spontan atunci când oamenii fac aceste antrenamente împreună este o componentă cheie a motivului pentru care CrossFit este atât de eficient și a dat naștere unei rețele globale de afiliați CrossFit care numără peste 13.000 de membri. Îmbinarea socializării şi a prieteniei, competiția și distracția sportului sau a jocului oferă o plăcere intensitate care nu poate fi compensată prin alte metode.

Programul CrossFit se bazează pe date. Folosind statistici, păstrând scoruri și recorduri exacte, executând totul după un cronometru și definind cu precizie regulile și standardele de performanță, nu numai că se obţine o motivaţie fără precedent, dar se obţin şi valori relative și absolute la fiecare antrenament. Aceste date au o valoare importantă dincolo de motivație.

CrossFit, concluzii finale

Per total, scopul CrossFit este de a crea o gamă de fitness largă, generală și eficientă, susținută de rezultate măsurabile, observabile și repetabile. Programul pregătește începătorii pentru orice provocare fizică – nu numai pentru necunoscători, ci și pentru necunoscut.

În timp ce CrossFit implică cele mai mari provocări din lume, programul este conceput pentru o aplicare universală, făcându-l programul perfect pentru orice persoană implicată în sport, indiferent de experiență. Se schimbă dar încărcarea și intensitatea, nu şi programul. Nevoile sportivilor olimpici și ale bunicilor noștri diferă în funcție de grad, nu de natură.

Culturism pe înțelesul tuturor. Regim alimentar și exerciții pentru începători

Program de antrenament pentru culturism și sfaturi utile dacă lucrezi 8 ore pe zi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.