Top 12 jucători de legendă care n-au câștigat niciodată Liga Campionilor
Top 12 jucători de legendă care n-au câștigat niciodată Liga Campionilor

UEFA Champions League este cea mai puternică competiţie intercluburi şi este râvnită de către orice fotbalist care ajunge să stea la „masa bogaţilor”.

Din nefericire, pentru multe dintre vedetele sportului rege, această performanţă a rămas doar un vis. În acest articol îţi vom prezenta 12 jucători de legendă care nu au câştigat niciodată Liga Campionilor.

Phillip Cocu

Actualul antrenor al lui Fenerbahce a bifat 79 de prezenţe în UEFA Champions League, atât cu echipa olandeză PSV, cât şi cu Barcelona, club la care a petrecut şase ani. Cocu a plecat de pe Camp Nou în 2004, chiar înainte de începerea hegemoniei Barcelonei în Europa. Catalanii au câştigat prima din cele patru Ligi cucerite în secolul XXI, la doi ani distanţă de la plecarea fostului mijlocaş.

Patrick Vieira

Viera este un alt mijlocaş care a jucat mult timp în Champions League. Francezul are 76 de meciuri la trei cluburi diferite: Arsenal, Juventus şi Inter. Vieria a fost atât de ghinionst încât nu a reuşit să cucerească nici măcar o medalie de argint. De la Arsenal a plecat cu un an înaintea finalei din 2006, iar de la Inter, cu şase luni înainte de triumful nerrazzurilor din 2010.

Fabio Cannavaro

Fostul Balon de Aur a jucat la unele dintre cele mai mari cluburi din Europa, dar nu a reuşit să câştige niciodată Liga Campionilor. Cannavaro şi-a început cariera la Parma şi a prins perioada de apogeu a galben-albaştrilor în Europa. Nu a reuşit să-şi treacă însă Liga în palmares chiar dacă a evoluat apoi pentru Juventus, Inter sau Real Madrid.

Cesc Fabregas

Cu peste 100 de prezenţe în Liga Campionilor, Fabregas a fost mereu aproape de trofeu. În 2006, mijlocaşul era la Arsenal, dar tunarii au pierdut finala. Cinci ani mai târziu, Cesc a semnat cu Barcelona, imediat după ce catalanii au câştigat al patrulea lor trofeu. În vara lui 2014 a plecat la Chelsea, chiar înainte Barca să câştige pentru a cincea oară UCL.

Ruud van Nistelrooy

Van Nistelrooy este fotbalistul care a marcat cele mai multe goluri (56) care nu a câştigat Liga Campionilor. A semnat cu Man United în 2001, la doi ani după celebrul succes din 1999 şi a plecat cu doi ani înainte de victoria din 2008. Ruud nu a câştigat Liga nici măcar în cei patru ani petrecuţi la Real Madrid.

Hernan Crespo

Nimeni nu a fost mai aproape de UEFA Champions League decât a fost Crespo. Argentinianul a jucat la unele dintre cele mai bune echipe din Europa şi chiar a marcat două goluri într-o finală. Din nefericire, dubla lui Crespo a venit în 2005, atunci când a avut loc miracolul de la Istanbul. Liverpool a câştigat la penalty-uri finala după ce fusese condusă de Milan cu scorul de 3-0.

Pavel Nedved

Un alt fost Balon de Aur care nu a pus niciodată mâna pe trofeul UCL. Cehul a jucat pentru Juventus în finala din 2003, câştigată însă la penaltyuri de Milan.

Ronaldo

Brazilianul Ronaldo nu a câștigat niciodată trofeul UEFA Champions League
Brazilianul Ronaldo nu a câștigat niciodată trofeul UEFA Champions League

Probabil cel mai mare nume din această listă. Experienţele la PSV, Inter, Real Madrid şi AC Milan nu au fost suficiente pentru ca cel mai bun fotbalist din 1997 şi din 2008 să câştige Liga Campionilor.

Lilian Thuram

La fel ca Nedved, francezul era la Juventus când „Bătrâna Doamnă” a fost învinsă de Milan, iar la Barcelona a ajuns după succesul catalanilor din 2006.

Michael Ballack

Anii 2002 şi 2008 vor fi mereu de tristă amintire pentru fostul mijlocaş german. Ballack nu a reuşit să câştige Liga Campionilor, nici cu Bayer Leverkusen, nici cu Chelsea.

Zlatan Ibrahimovic

Când pleacă Ibra, echipa câştigă UEFA Champions League. S-a întâmplat cu Inter în 2010 şi cu Barcelona în 2015. Suedezul e jucătorul cu cele mai multe prezenţe în competiţie, dar fără trofeu în palmares. El a mai jucat şi la alte deţinătoare de UCL: Ajax, Milan, Juventus şi Man United.

Gianluigi Buffon

Ghinionistul de serviciu al competiţiei. Buffon a câştigat de-a lungul carierei tot ce se putea câştiga, mai puţin UEFA Champions League. Italianul a pierdut trei finale, toate cu Juventus. În 2003, în faţa Milanului, în 2015, în faţa Barcelonei şi în 2017, în faţa Realului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.