filme motivaționale
filme motivaționale

În acest articol găseşti o listă cu zece filme motivaționale care au rămas în istoria cinematografiei. Desigur, aproape toate sunt în strânsă legătură cu sportul. 

Poveşti inspirate din realitate, care arată de cele mai multe ori cât de complicată este calea spre succes.

1. Forrest Gump

Este un film despre un bărbat care are un grad redus de inteligență. În ciuda handicapului mental pe care îl are, acesta a reușit totuși să răzbească în viață. În timpul desfășurării acțiunii el se străduiește să își corecteze defectele. Bărbatul se căsătorește, are un fiu, dar soția îi moare imediat după naștere. El se luptă să aibă grijă de copil și să îi ofere o viață normală. Forrest Gump dezvăluie o poveste de viață care demonstreză că inteligența nu este cel mai important lucru.

2. Rocky

Un film care i-a schimbat viața și cariera lui Sylvester Stallone. Este un film care te învață să lupți, să înduri durerea și suferința. Îți dă puterea să te antrenezi, dar te și învață cum să reacționezi atunci când pierzi.

3. Without Limits

În acest film este reprezentată povestea fostului atlet, Steve Prefontaine. Americanul a izbutit să treacă peste handicul fizic care l-a împiedicat să devină unul dintre cei mai buni sportivi din lume. Cu un picior mai lung și unul mai scurt, Prefontaine nu a renunțat și a arătat lumii întregi că poate fi un sportiv desăvârșit.

4. The World’s Fastest Indian

Inspirat din fapte reale, filmul se bazează pe o acțiune petrecută în anul 1962. Neozeelandezul Burt Munro a castigat cursa de viteză “Bonneville Salt Flats” din Utah, după ce a modificat o motocicletă produsă în 1920. Este un film motivațional, în care un om crede cu tărie că idealurile nu pot fi interzise indiferent de încercările prin care trece.

5. Invictus

Eliberat din închisoare după 27 de ani, Nelson Mandela a fost ales președintele țării. El a înțeles că țara lui a rămas divizată atât economic, cât și etnic. Mandela a folosit Campionatul Mondial de rugby din Africa de Sud pentru a aduna într-un singur loc albii și negrii. Totul datorită sportului.

6. The Rookie

O altă poveste inspirată din fapte reale. Profesor şi antrenor al unei echipe de baseball, Jim Morris a devenit la 35 de ani unul dintre cei mai respectaţi antrenori din istorie.

7. Fight Club

Nu este doar un film de violenţă. Este un film despre identitate, identitatea pe care un bărbat nu o găseşte decât după ce trece prin foarte multe încercări.

8. Peaceful Warrior

În acest film este relatată povestea unui gimnast de performanţă care vrea să devină campion olimpic. El se accidentează însă înainte de calificări şi este nevoit să înceapă o nouă viaţă.

9. 127 Hours

127 de ore este povestea unui alpinist, Aron Ralston, care încearcă să se salveze după ce un bolovan căzut i-a zdrobit brațul şi îl blochează într-o fantă izolată dintr-un canion din Utah. Timp de 5 zile Aron incearca sa supravietuiasca foamei, setei si durerii pentru a se elibera.

10. The Greatest Game Ever Played

Un tânăr jucător de golf, Francis Ouimet, nu are decât talentul pentru sport. Povestea inspiră la victorie în ciuda tuturor obstacolelor şi a sărăciei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.