UCL
UCL

UEFA Champions League este competiţia care naşte cele mai mari pasiuni şi în acest sezon, dar fanii au o misiune mai grea ca niciodată.

Nimeni nu poate să prezică care va fi echipa câştigătoare la finalul acestui sezon. Se va impune oare Real Madrid pentru al patrulea an consecutiv, o va ajuta Cristiano Ronaldo să cucerească în sfârşit trofeul sau banii şeicilor de la PSG şi Manchester City îşi vor pune amprenta asupra competiţiei.

Top 10 echipe puternice care n-au câștigat niciodată Liga Campionilor

Nimeni nu ştie, iar pronosticurile sunt cu atât mai dificil de dat, cu cât au existat în trecut şi alte echipe la fel de bune, dar care nu au reuşit să îşi valorifice potenţialul şi să ia Liga Campionilor.

1. Arsenal, 2003/04

Este generaţia tunarilor care nu a pierdut niciun meci în acel sezon de campionat. Henry şi compania au avut însă probleme în Liga Campionilor. După o calificare chinuită din faza grupelor, echipa lui Wenger a fost eliminată în sferturi de Chelsea.

2. Chelsea, 2004/05

Barcelona lui Ronaldinho a oprit drumul lui Chelsea spre ultimele faze ale competiţiei. Catalanii i-au interzis astfel visul lui Mourinho, cel care câştigase Liga Campionilor, cu Porto, cu un an înainte.

3. Juventus, 1996-1999

A fost un şoc atunci când Juventus a pierdut finala Ligii Campionilor în faţa Borussiei Dortmund în 1997. Generaţia din care făceau parte Del Piero, Inzaghi, Davids sau Zidane a cedat şi în 1999, atunci când a fost eliminată în semifinale de Man United.

4. Atletico Madrid, 2013/14 şi 2015/16

Atletico Madrid o visează şi acum pe rivala Real Madrid. Mai întâi a fost acel gol al lui Sergio Ramos din minutele de prelungiri, urmat de alte trei goluri care au îngenuncheat-o pe echipa lui Simeone cu scorul de 4-1. Doi ani mai târziu, Atletico şi Real au ajuns la loviturile de departajare acolo unde tot galacticii au avut câştig de cauză.

5. Valencia, 1999-2001

Una dintre cele mai ghinioniste echipe din toate timpurile. Cu Adrian Ilie în lot, liliecii au pierdut două finale consecutive. Pe prima în 2000, scor 0-3 în faţa lui Real Madrid şi pe a doua, dramatic, la loviturile de departjare, în 2001, în faţa lui Bayern Munchen. Mendieta, Claudio Lopez sau Aimar au făcut parte din acea generaţie.

6. Inter, 1998/99

Simoni, Mircea Lucescu, Luciano Castellini şi Roy Hodgson sunt cei patru antrenori pe care i-a schimbat Inter în acel sezon, sezon la finalul căruia a terminat pe locul 8 în campionat. Niciunul dintre aceşti mari antrenori n-a reuşit să valorifice potenţialul lui Ronaldo, Baggio, Zanetti sau Simeone.

7. Borussia Dortmund, 2012/2013

Condusă de pe bancă de Jurgen Klopp, Borussia Dortmund a fost la un singur meci distanţă să repete performanţa pe care a reuşit-o ultima dată în 1997. Borussia a fost învinsă în finala de marea rivală din Germania, Bayern Munchen.

8. Barcelona, 1993-1996

Deşi a câştigat trofeul în 1992, Barcelona nu a mai avut puterea să repete performanţa şi în următoarele sezoane. Echipa lui Cruyff de la acea vreme era considerată un dream team având în vedere că pe lângă performanţa din 1992 câştigase campionatul între 1991 şi 1994 şi Cupa Cupelor în 1989.

9. Juventus, 2014-prezent

Deşi au transformat-o pe Juventus într-o super echipă, nici Conte şi nici Allegri nu au reuşit să aducă trofeul suprem la Torino pentru prima dată după anul 2000. Deşi l-a avut în poartă pe Buffon, în apărare celebra tripleta „BBC” – Bonucci, Barzagli, Chiellini, la mijloc sau în atac jucători precum Pogba sau Dybala, Juve a pierdut finala cu Barcelona din 2015 şi finala cu Real Madrid din 2017.

10. Ajax, 1995-1997

După 1990, a readus-o pe Ajax în elita fotbalului european, cu cei mai buni tineri fotbalişti olandezi. Deţinătoarea Ligii Campionilor nu a reuşit să îşi apere trofeul după succesul din 1995. În 1996 a ajuns în finală, acolo unde Juventus le-a năruit visul unor puşti precum Edgar Davids, Edwin van der Sar, Patrick Kluivert sau fraţii  De Boer. Un an mai târziu, lăncierii au fost din nou victima lui Juve. Italienii i-au eliminat în semifinale de această dată.

Top 12 jucători de legendă care n-au câștigat niciodată Liga Campionilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.