TOP 10 cele mai tari derby-uri din lume

Fotbalul nu este doar sportul rege. Este şi sprotul care naşte cele mai mari pasiuni. Nimic nu este însă mai frumos decât un derby, iar mulţumită acestui fenomen avem în fiecare an cele mai frumoase confruntări din acest sport.

altSPORT.ro ţi-a pregătit o surpriză, astfel că în acest articol îţi vom face o scurtă retrospectivă a celor mai tari zece derbyuri din lume.

  1. El Clasico

Probabil cel mai tare derby din lume şi din istorie. Se dispută după cum ştiţi între cei doi coloşi ai fotbalului spaniol, Real Madrid şi Barcelona. Este una dintre cele mai vechi rivalităţi din lume şi datează de mai bine de un secol. Meciul este televizat în aproape în întreaga lume. Confruntarea este mai mult decât una fotbalistică. Este şi una cu caracter politic deoarece se dispută între capitala Spaniei, Madrid şi cea a Cataluniei, Barcelona. În ultimii ani, El Clasico a fost şi mai puternic prin prezenţa celor două vedete, Messi şi Cristiano Ronaldo.

2. Derby della Madonnina

Derbyul oraşului Milano este cel mai tare meci din Italia. Este disputat între cele două concitadine, AC Milan şi Internazionale Milano. Mai interesant este faptul că ambele echipe împart terenul propriu. Denumirea stadionului diferă în funcţie de echipa gazdă. Pentru AC Milan este San Siro, iar pentru Inter este Giuseppe Meaza. De-a lungul anilor, derbyul a fost şi o confruntare a celor doi titani politici, Silvio Berulsconi şi Massimo Moratti. Cu 18 titluri fiecare, cele două echipe sunt printre cele mai titrate din Italia.

3. The North West Derby

Din acest clasament nu putea lipsi cea mai tare şi mai veche confruntare din Anglia: Liverpool – Manchester United. Cele două sunt cele mai galonate echipe din istoria campionatului britanic, atât pe plan intern cât şi pe plan european. Şi în acest caz, rivalitatea este una mai mult decât sportivă, între cele două mari oraşe engleze.

4. Superclasico

Derbyul Argentinei naşte pasiuni imense. Este cel mai aşteptat meci al anului pe continentul sud-american şi este disputat între River Plate şi Boca Juniors.

5. Derbyul Belgradului

Meciul dintre Partizan şi Steaua Roşie Belgrad împarte Serbia în două în ziua derbyului. Este unul dintre cele mai violente derbyuri din cauza agresivităţii ultraşilor sârbi.

6. Eternul Derby

Nu puteam omite din acest clasament confruntarea dintre Steaua şi Dinamo. Este cea mai veche şi mai puternică rivalitate din România. Cele două sunt cele mai titrate echipe din România, iar indiferent de poziţia în clasamentul, meciul a fost mai de cele mai multe ori extrem de echilibrat. Steaua şi Dinamo sunt şi echipele cu cei mai mulţi suporteri în România.

7. Derby-ul din Manchester

Un alt mare derby pentru Manchster United. De această dată cu rivala din oraş, Manchester City. Derbyul a devenit şi mai interesant de cânt City investeşe masiv şi a devenit o forţă în Premier League. Şi mai interesant este însă că United are mai puţini fani în oraş decât City, dar mai mulţi în Anglia şi în întreaga lume.

8. Old Firm Derby

Este cea mai veche şi mai puternică rivalitate din Scoţia. Cred că v-aţi dat seama deja că este vorba despre meciul care împarte oraşul Glasgow în două, Celtic – Rangers.

9. Le Clasique

Din acest top nu putea lipsi o confruntare din Hexagon. Deşi nu ele sunt cele mai titrate echipe din Franţa, PSG şi Marseille reprezintă cel mai aşteptat meci al anului.

10. Derby della Capitale

Un alt derby extrem de violent din punct de vedere al fanilor se dispută în Italia. Acolo unde Roma şi Lazio împart în două Capitala în fiecare an.

Fotbal derby. De ce Steaua – Dinamo e numărul 1 în România

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.