TOP 10 cele mai proaste transferuri realizate în pauza de iarnă în istoria Premier League
TOP 10 cele mai proaste transferuri realizate în pauza de iarnă în istoria Premier League

Perioada de mini-mercato este perioada în care nu se fac la fel de multe transferuri precum în cea de mercato şi de cele mai multe ori, mutările care se fac iarna nu sunt la fel de spectaculoase precum cele care se fac vara. Există însă şi excepţii, iar aceste excepţii apar în special în cel mai bogat campioant din lume,  Premier League.

AltSPORT.ro vă prezintă în acest articol un top al celor mai proaste zece transferuri realizate în pauza de iarnă în istoria Premier League.

10. Juan Cuadrado (de la Fiorentina la Chelsea £23.3m, 2015)
Părea că Chelsea a dat lovitura atunci când l-a achiziţionat pe columbian, dar acesta nu s-a ridicat niciodată la nivelul prestaţiilor din Serie A. Împrumutat de albaştri la Junventus timp de două sezoane, Cuadrado a fost cedat definitiv în 2017 la Bătrâna doamnă pentru 20 de milioane de euro.

9. Jean Makoun (de la Lyon la Aston Villa £6.2m, 2011)

Camerunezul a regretat mutarea după doar câteva săptămâni petrecute pe Villa Park. În al patrulea său meci la Aston Villa, Makoun a primit cartonaşul roşu într-un meci cu Blackpool, motiv pentru care a fost suspendat trei etape şi nu s-a mai regăsit curând printre titulari.

8. Jean-Alain Boumsong (de la Rangers la Newcastle £8m, 2005)

Aceasta a fost o alegere cu adevărat ciudată a celor de la Newcastle având în vedere că francezul era în ultimele şase luni de contract şi ar fi putut fi luat gratis în vară. El a jucat destul de bine în primele sale luni la coţofene, prestaţile aducându-i transferul la Juventus, atunci când Bătrâna Doamnă a retrogradat. Nu a reuşit însă să mai joace şi când italienii au promovat în Serei A.

7. Benni McCarthy (de la Blackburn la West Ham £2.25m, 2010)

Un alt transfer eşuat al ciocănarilor. McCarthy nu a reuşit să o ajute pe West ham în lupta pentru evitarea de la retrogradare, el jucând doar 14 meciuri, fără să marcheze însă vreun gol.

6. Chris Samba (de la Anji Makhachkala la QPR £12.5m, 2013)

Harry Redknapp îl consdera omul perfect care să o readucă pe QPR pe linia de plutuire. Managerula fost însă dat afară, iar Samba s-a întors în Rusia după doar şase luni.
5. Afonso Alves (de la Heerenveen la Middlesbrough £12.5m, 2008)
Şase goluri în 11 meciuri a reuşit brazilianul, un bilanţ pozitiv, dar care i-au făcut pe şefii lui Boro să îl cedeze rapid la Al-Sadd.

4. Guido Carrillo (de la Monaco la Southampton £19.1m, 2018)

Carillo a pus umărul la câştigarea Ligue 1 de către AS Monaco, dar nu a fost la fel de eficient şi în Premier League, el nemarcând niciodată pentru „sfinţi”. A fost cedat sub formă de împrumut la Leganes.
3. Kostas Mitroglou (de la Olympiakos la Fulham £12.4m, 2014)
Un singur meci, atât a jucat grecul în Premier League, la Fulham, iar acest lucru spuen totul despre aventura sa…

2. Fernando Torres (de la Liverpool la Chelsea £50m, 2011) şi Andy Carroll (de la Newcastle la Liverpool £35m, 2011)

Doar 20 de goluri stagionale a înscris „El Nino” în cele trei sezoane şi jumătate petrecute pe Stamford Bridge. De cealaltă parte, nici Carrol nu s-a descurcat mai bine pe Anfield, el marcând doar de 11 ori în 58 de meciuri ale cormoranilor.
1. Savio Nsereko (de la Brescia la West Ham £9m, 2009)
Ajuns la 29 de ani, faptul că  Atyrau (Kazakhstan), Lietava Jonava (Lituania), Beroe Stara Zagora (Bulgaria), Pipinsried (Germany) şi Vereya (Bulgaria) sunt ultimele cinci echipe pe la care a trecut germanul spune totul despre cariera sa. În Premier League a jucat o singură dată titular, de nouă ori a fost rezervă, după care a fost cedat la Fiorentina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.