TOP 10 cele mai lungi perioade fără gol marcat pentru atacanții din Premier League
TOP 10 cele mai lungi perioade fără gol marcat pentru atacanții din Premier League

Premier League a fost este şi va rămâne unul dintre cele mai puternice, dar şi cele mai grele campionate din lume. Acest lucru a fost dovedit şi de unii fotbalişti care nu au reuşit să se impună în primul eşalon englez.

AltSPORT.ro vă prezintă un top 10 al celor mai lungi perioade fără gol marcat pentru atacanţii din Premier League.

10. Jeremie Aliadiere (39 de meciuri)

Atacantul a marcat primul său gol într-o victorie obţinută de Arsenal, cu scorul de 5-2, în faţa lui West Brom. Ei bine, a doua reuşită în Premier League a venit după cinci ani…

9. Paul Stewart (40 de meciuri)

Părea eroul lui Liverpool atunci când a marcat golul victoriei cu Sheffield la debutul său pe Anfield, în 1992. A fost însă şi singura reuşită a lui Paul Stewart.

8. El Hadji Diouf (40 de meciuri)

Senegalezul era unul dintre cei mai promiţători fotbalişti ai lui Liverpool de la începutul anilor 2000. Din păcate, acesta nu s-a ridicat la înălţimea partenerilor săi de atac, Michael Owen sau Robbie Fowler.

El Hadji Diouf în duel cu Steven Gerrard

7. Iain Dowie (40 de meciuri)

Deşi a marcat o dublă în victoria lui West Ham, scor 4-2, contra lui Man City în 1996, atacantulnu a reuşit să marcheze niciodată în Premier League. A petrecut două sezoane în tricoul „ciocănarilor”, după care a fost dat uitării cu un împrumut la QPR.

6. Ronny Rosenthal (45 de meciuri)

Israelianul nu a făcut faţă presiunii concurenţei din atacul lui Tottenham, acolo unde se lupta pentru un post de titular cu Teddy Sheringam şi cu Jurgen Klinsman.

CITEȘTE ȘI

5. Brian McClair (45 de meciuri)

Nimeni nu şi-ar fi imaginat vreodată că un fotbalist care înscrie 20 de goluri într-un sezon pentru Man United va avea un final de carieră atât de slab. 45 de meciuri fără gol marcat, în ciuda parteneriatului cu Mark Hughes, care dăduse roade în trecut.

4. Richard Cresswell (45 de meciuri)

67 de partide a bifat Cresswell în Premier League la Sheffield Wednesday, Leicester şi Wolves. Nu a reuşit să înscrie decât două goluri, în perioada în care evolua pentru „bufniţe”.

3. Saido Berahino (48 de meciuri)

Cele 12 milioane de lire sterline plătite de Stoke în 2017 au fost în zadar. Internaţionalul din Burundi nu a reuşit să marcheze niciodată în doi ani de zile în campionat. Mai mult, singurul său gol a venit într-un meci de cupă, la 913 zile de la semnarea contractului.

2. Luis Boa Morte (56 de meciuri)

În sezoanele 2007-2008 şi 2008-2009, lusitanul nu a reuşit să găsească niciodată drumul spre poartă, deşi a jucat în 54 de partide oficiale. Boa Morte nu marcat însă nici în ultimele două meciuri din sezonul 2006-2007. Singura sa reuşită a venit în ultima etapă din sezonul 2010, în poarta lui Man City.

1. Alan Smith (70 de meciuri)

Probabil un loc surprinzător, dar acesta este adevărul. Atacantul transferat de la Leeds la Man United la jumătatea anilor 2000 a intrat în inimile fanilor „diavolilor”, dar nu prin calităţile de marcator. În primul sezon a punctat de numai şase ori în Premier League, iar în al doilea a marcat un singur gol. Ultimul gol al lui Smith în Premier League a fost marcat în 2005, împotriva lui Charlton. Una dintre cauzele palmaresului slab al atacantului poate fi si faptul că a fost transformat din vârf de lance, în mijlocaş central.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.