Top accidentări
Top accidentări

Fotbalul este, a fost şi va fi mereu sportul rege. Este sportul cel mai vizionat pe întreaga planetă şi sportul din care se câştigă cei mai mulţi bani. Fotbalul rămâne însă şi un sport de contact, iar acest lucru este, din păcate, resimţit de către fotbalişti.

În acest articol veţi regăsi un top al celor mai grave accidentări din istoria fotbalului:

Nicuşor Bancu (U Craiova)

Din acest top face parte şi un român. În octombrie 2014, Nicuşor Bancu a suferit o accidentare horror într-un meci cu Viitorul. Pe atunci la echipa lui Hagi, Alin Şeroni i-a provocat actualului internaţional o dublă fractură de tibile şi peroneu.

Marcin Wasilewski (Anderlecht)

În 2009, fundaşul polonez a fost călcat de Axel Witsel, cel care a evolua pentru Standard Liege la acea vreme. Wasilewski a suferit o dublă fractură deschisă, de tibie şi peroneu. Nouă luni a stat departe de gazon apărătorul după acel accident.

Bobby Zamora (Fulham)

În 2010, căpitanul lui Wolves, Karl Henry, l-a rupt la propriu pe Bobby Zamora. Acesta din urmă s-a ales cu glezna ruptă într-un meci din Premier League şi a stat cinci luni departe de gazon.

Vasile Ardeleanu (FCM Bacău)

În 1999, Marius Lăcătuş l-a scos din fotbal pe Vasile Ardeleanu. Legenda Stelei l-a rupt pe fundaş într-un meci de campionat disputat la Bacău. Diagnosticul a fost unul înfiorător: dublă fractură transversală de tibie şi peroneu şi ruptură de ligamente

Eduardo (Arsenal)

Unul dintre cei mai talentaţi, dar şi ghinionişti jucători ai planetei este Eduardo da Silva. În 2008, atacantul evolua pentru Arsenal, dar cariera sa a suferit din plin după ce Martin Taylor de l-a Birmingham i-a provocat o dublă fractură deschisă la piciorul stâng. Eduado a revenit pe gazon după aproximativ un an.

Alan Smith (Manchester United)

Produs al lui Leeds United, mijlocaşul a fost mereu considerat unul dintre jucătorii englezi de perspectivă. Cariera sa nu a mai fost însă aceeaşi după ce a suferit o accidentare groaznică în 2006 într-un derby cu Liverpool.

Djibril Cisse (Liverpool şi Franţa)

Un alt ghinionist de serviciu este francezul Cisse. Acesta a reuşit contraperformanţa de a se accidenta grav, singur, de două ori. Mai întâi şi-a fracturat tibia şi peroneul piciorului stâng în 2004, într-un meci jucat de Liverpool cu Blackburn. Apoi, în 2006, chiar înainte de Cupa Mondială, atacantul şi-a fracturat celălalt picior într-un amical disputat împotriva Chinei.

Aaron Ramsey (Arsenal)

Eduardo nu este singurul jucător al lui Arsenal accidentat grav. Aaron Ramsey a suferit şi el cumplit în 2010. Dublă fractură la piciorul drept, într-un meci de campionat cu Stoke City, accidentare care l-a făcut indisponibil 9 luni.

David Busst (Coventry City)

Accidentarea lui David Busst este considerată de mulţi drept cea mai gravă din istoria fotbalului. El nu a mai jucat niciodată fotbal după accidentarea suferită în 1996 într-un meci disputat contra lui Man United. 26 de operaţii a suferit Busst în urma acelui accident teribil.

Luc Nills (Aston Villa)

Un alt fotbalist care şi-a încheiat cariera din cauza unei accidentări suferite în Premier League. În urma unui duel cu portarul de la Ipswich Town, Richard Wright, gamba lui Nills a fost fracturată în două locuri.

Top 12 jucători de legendă care n-au câștigat niciodată Liga Campionilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.