Cei mai decorati wrestleri
Cei mai decorati wrestleri

Wrestlingul este o competiţie şi ca în orice competiţie, cineva trebuie să fie cel mai bun. Tocmai de aceea, în wrestlingul profesionist, la fel ca în sport există centuri pe care orice superstar îşi doreşte să le deţină. În acest articol vom trece un revistă un top 10 al celor mai decoraţi wrestler din istorie, indiferent că este vorba de titluri mondiale, titluri tag team, ş.a.m.d.

Trebuie însă menţionat faptul că topul este întocmit nu doar pe baza numerelor ci şi a importanţei centurilor şi a promoţiilor în care au fost câştigate.

1. Ric Flair

43 titluri câştigate, dintre care 19 sunt centuri mondiale

Ric Flair este considerat a fi unul dintre cei mai buni, dacă nu chiar cel mai bun wrestler din istorie. Legendarul „Nature Boy” a fost campion mondial în toate promoţiile mari în care a activat: NWA, WCW şi WWE. În 2018, dinastia Flair continuă în WWE prin fiica lui Ric, Charlotte, cea care este deja multiplă campioană a diviziei feminine.

2. Edge

31 de titiluri câştigate, dintre care 11 sunt centuri mondiale

„Superstarul necenzurat” este wrestlerul care a câţtigat absolut tot ce se putea câştiga în WWE. Are în palmares toate centurile, dar şi performanţe precum Money in the Bank sau Royal Rumble. O accidentare la gât i-a întreupt brusc cariera în 2011.

3. John Cena

26 titluri câştigate, dintre care 16 sunt centuri mondiale

Faţa companiei lui Vince McMahon în secolul XXI. Centura intercontinentală este singura care îi lipseşte lui Cena, cel care uşor, uşor spune adio wrestlingului, după ce a îmbrăţişat deja o carieră la Hollywood.

4. Triple H

24 de titluri câştigate, dintre care 14 sunt centuri mondiale

Ginerele lui Vince McMahon. Mulţi ar spune că acesta ar fi principalul motiv pentru care HHH este aşa galonat. Adevărul este însă că „The Game” e al doilea cel mai decorat campion mondial din WWE, după John Cena şi Ric Flair.

5. Dwayne „The Rock” Johnson

19 titluri câştigate, dintre care 10 sunt centuri mondiale

Deşi a făcut rapid tranziţia spre lumea filmelor, cel mai carismatic superstar din toate timpurile are o colecţie bogată de centuri. Rivalitatea sa cu Stone Cold Steve Austin trezeşte şi acum emoţii în fanii wrestlingului.

6. Hulk Hogan

16 de titluri câştigate, dintre care 12 sunt centuri mondiale

Hulk Hogan este probabil wrestlerul care a transformat wrestlingul în fenomenul uriaş care a devenit ulterior. O figură predominată în WWE în anii ’80, „Hulkamania” nu a ezitat sub nicio formă să îl trădeze pe Vince McMahon şi să plece în WCW la jumătatea anilor ’90.

7. Chris Jericho

34 de titluri câştigate, dintre care 6 sunt centuri mondiale

Un adevărat fenomen al wrestlingului. În ultimii ani, Y2J a reuşit să îmbine perfect wrestlingul cu muzica, el fiind si liderul formaţiei rock „Fozzy”. Momentan, luptă în Japonia (NJPW), acolo unde şi-a trecut în palmares centura Intercontinentală.

CITEȘTE ȘI

8. Booker T

38 de titluri câştigate, dintre care şase sunt centuri mondiale

Booker T a scris istorie în WCW, acolo unde a cucerit de cinci ori titlul mondial. Trecerea în WWE a fost de bun augur, aici câştigând din nou centura World Heavyweight sub titulatura de King Booker.

9. Jeff Jarrett

75 de titluri câştigate, dintre care 10 sunt centuri mondiale

Un alt wrestler care s-a lipt de titluri mondiale mai peste tot. numele său a fost consacrat în WCW, dar s-a solidificat în TNA, companie pe care a creat-o, dar la care a renunţat în urmă cu câţiva ani.

10. Kurt Angle

22 de titluri câştigate, dintre care 12 sunt centuri mondiale

Din acest top nu putea lipsi medaliatul olimpic de la Atlanta 1996. Kurt Angle a câştigat tot ce se putea câştiga, atât în WWE, cât şi în TNA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.