The International. Turneul de Dota 2 care a intrat în istoria gaming-ului
The International. Turneul de Dota 2 care a intrat în istoria gaming-ului

The International (TI) este un turneu anual Dota 2 eSports găzduit de Valve Corporation, dezvoltatorul jocului.

The International. Scurt istoric

Primul turneu a avut loc la Koln, Germania, la Gamescom în 2011 și a avut loc la scurt timp după lansarea publică a lui Dota 2, cu o valoare totală de 1,6 milioane de dolari. Al doilea turneu The International a avut loc în 2012, la Sala Benaroya din Seattle, și a păstrat aceeași structură, cu premii de 1,6 milioane de dolari. Pentru al treilea The Internațional în 2013, din nou la Benaroya Hall, Valve a introdus un „compendiu” interactiv digital, pe care fani l-ar putea achiziționa pentru a urmări evenimentul și a contribui la fondul de premiere; care a atins un fond de premii de 2,8 milioane de dolari, cu 1,2 milioane de dolari adăugați din achizițiile compendiu.

Cel de-al patrulea The International, care a avut loc în Seattle, în 2014, a continuat practica vânzărilor de compendiu și, în cele din urmă, a depăşit recordul pentru unul dintre cele mai mari premii din istoria eSports, cu un total de aproape 11 milioane de dolari. Cel de-al cincelea The International a avut loc în 2015, cu un fond de premii în valoare totală de peste 18 milioane de dolari, ceea ce a făcut ca acesta să fie cel mai mare fond de premiere eSports pentru un singur turneu, până când a fost depășit consecutiv de către ediţiile şapte şi opt ale The International.

Premii totale de 25,5 milioane de dolari în acest an

Ediţia de anul acesta a reprezentat turneul cu numărul opt al The International. El a avut loc în Rogers Arena, din Vancouver, Canada, în luna august 2018. la eveniment au participat echipe din toate colţurile lumii: Europa, China, Statele Unite ale Americii, Brazilia, Rusia, Filipine şi Malaezia. Fondul de premiere a stabilit un record pentru eSports, fond care a eclipsat ediţiile precedente. 25,532,177 de dolari au fost premiile totale din acest an. 

În competiția The International 2018 a participat un singur român care joacă pentru o echipă din Brazilia. Aliwi Omar s-a născut și a crescut în România și în 2016 a ajuns în finala The International 2016 cu echipa Digital Chaos, dar a pierdut. Totuși, echipa lui a plecat acasă cu o frumoasă sumă de 3,4 milioane de dolari. Acum, românul joacă pentru Pain Gaming, o organizație din Brazilia, care a terminat însă ultima competiţia din 2018. Cu toate acestea, echipa sud-americană a încasat în jurul a 65 de mii de dolari.

Cine a câștigat The International 2018

The International 2018 a fost câştigat de către OG. Sposorizată de Red Bull, OG este o echipă europeană înfiinţată în anul 2015. Locul 1 obţinut la ediţia din Vancouver le-a adus jucătorilor nu mai puţin de 11,190,158 milioane de dolari. Podiumul a fost completat de către PSG.LGD (China), care au încasat 4,069,148 de dolari şi Evil Geniuses (Statele Unite ale Americii), care au încasat 2,670,379 de dolari. În ceea ce priveşte OG, echipa europeană nu este la primul succes important în Dota 2. OG are în plamares alte patru titluri de campioană în circuitele Dota şi concurează şi la alte jocuri, cum ar fi seria Super Smash Bro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.