George Stanca
George Stanca

George Stanca s-a stins din viață la vârsta de 71 de ani. Poet, scriitor și jurnalist, era totodată un fan declarat al Rapidului, clubul pe care l-a susținut necontenit zeci de ani. 

George Stanca a decedat astăzi, în jurul orei 15:00, în urma unui stop cardio-respirator, la spitalul „Sfânta Maria”, acolo unde se afla internat de câteva zile după ce s-a simțit rău.

Născut pe 7 mai 1947 în Buftea, publicistul nu și-a ascuns niciodată iubirea pentru Rapid.

Scrisoarea lui George Stanca la aniversarea clubului în 2017

 Ești fan Rapid? Primești 50 RON bonus GRATUIT pentru a juca la pariuri dacă ești pe mobil 

„Chiar dacă subexiști în Liga 4 o ții într-o petrecere. Vorba cântecului vechi pe care numai nea Ion Motroc îl mai știe (și Leo Toader dintre ”tineri”): Rapid petrece! Duminica de după sâmbăta neagră a Simonei și a Naționalei… (dar și după nota de trecere dată de Trump României), s-a jucat un meci de old-boys. Pe Giuleștiul legendar. Rapid-Petrolul. Scorul? Cine mai știe? Pe 25 iunie Ziua de naștere a Rapidului. 1923 (și, ce glumă zeiască – ziua lui Gigi Becali, ce, numai eu născut pe 7 mai?!,) un repetir. Alt chef. Lucian Ionescu, rapidistul de… la Voluntari – avem destinul cucului: să crești în cuib străin – face Una Grande Festa.

Acum, se aniversau 50 de ani de când Rapid a luat primul campionat – 1967. După meciul cu Petrolul, 0-0. De altfel, și Petrolul a sărbătorit anul trecut 50 de ani de la acel 3-1 cu Liverpool. Am fost acolo. Organizatorii, “Asociația Cultural-Sportivă «Susțin Rapidul»” prin Dinu Burciu, Vili Eparu, Aminata Lăzărescu. Copii optimiști: o organizație pacifistă, unionistă. De altfel, semn bun, în teren la Rapid au conviețuit, și mai mult decât atât, și Miți Iosif și Vasile Caciureac… Antrenorii celor două ”Rapiduri” divergente. Eu? Țin cu ambele. Nu mai am vreme, răbdare și nici mintea de un război fratricid. Și ce aș avea de împărțit cu ambele echipe? Să se bată ele-luptă dreaptă! Competiție inter-giuleșteană! Adversarul fu Petrolul. 

Au fost invitate și decorate marile Glorii ale Giuleștiului. Câte au mai rămas în viață și au putut veni. Cu bucurie, publicul prezent în tribune – destul de… rar – i-a aplaudat pe idolii mei și ai părinților//bunicilor lor… Nicolae Lupescu n. 1940, Ion Motroc n. 1937, Ctin Bebe Năsturescu n. 1940, Viorel Kraus n. 1940, Ion Ionescu n. 1938 și Vasile Copil din tribună, predecesor al Campioanei, coleg de echipă cu… Tache Macri, n. 1927!!!, care în timpul meciului a vorbit la telefon de la Paris, cu toți cei prezenți. Apropo de fundași, discutam cu ”banca”: apărarea cu Macri, Lupescu, Motroc și regretatul Greavu era specialistă toată în procedeul numit ”foarfecă” pe spate. Azi, modul a devenit ofensiv… dar în Spania. Au mai fost Costea Savu n. 1947, unul dintre juniorii promovați atunci și Adrian Dumitru alt ”tânăr”… MESAJUL, E SIMPLU: UNIRE! Rapidiștii să fie cu gândul la ei, nu la rivalele tradiționale, care ne privesc de foarte sus! A fost frumos. Emoționant. Olè,Olè!//Mulțumim, Rapidule! 

Pe duminică 25 iunie ! Pe Giulești!” – scria George Stanca în Click.

Reacția lui Pancu după decesul lui George Stanca: „E o pierdere imensă pentru tot ce înseamnă Rapid”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.