Romania - Olanda
Romania - Olanda

Naţionala de handbal feminin a României reintră în focurile Campionatului European din Franţa. Tricolorele lui Martin Ambros debutează în a doua grupă principală, duminică, împotriva Olandei. Revelaţia ultimelor turnee finale a câştigat grupa C, cu trei victorii din tot atâtea meciuri.

România – Olanda LIVE VIDEO Campionatul European de handbal

Confruntarea dintre reprezentativa României şi cea a Olandei va începe duminică, la ora 19:00 şi va putea fi urmărită pe TVR 1 şi TVR HD. De asemenea, un LIVE STREAMING va fi disponibil şi pe altSPORT.ro

Înaintea meciului de la Nancy, România şi Olanda au fiecare câte patru puncte, iar un succes ar fi similat cu un pas imens către careul de aşi al competiţiei pentru naţionala învingătoare. Fetele lui Martin Ambros sunt convinse că vor avea un meci extrem de dificil, mai dificil chiar şi decât cel cu Norvegia. Miercuri, tricolorele au câştigat împotriva reprezentativei nordice, fără drept de apel, scor 31-23. Una dintre fostele internaţionale, Cristina Vărzaru este precaută înaintea confruntării cu selecţionata batavă şi trage un semnal de alarmă pentru fetele lui Ambros Martin. Extrema care a jucat ultima dată la CSM Bucureşti se teme de conducătoarea de joc a Olandei, Nycke Groot, cea care joacă la Gyor şi de interul Lois Abbingh, hanbalistă la Issy Paris. Abbingh cunoaşte foarte bine handbaul românesc având în vedere faptul că a jucat la HCM Baia Mare între 2014 şi 2016.

Analiza lui Ambros

Câştigător al Ligii Campionilor cu Gyor, Martin Ambros vrea să îşi treacă în palmares un trofeu şi în calitate de selecţioner. Antrenorul care în paralel o pregăteşte şi pe Rostov-Don e convins că România poate scrie istorie în Hexagon. Spaniol este de părere că de această dată nu Cristina Neagu este cheia succesului echipei naţionale a României, ci omogenitatea din cadrul lotului. Deşi cea mai bună echipa a României are în componenţă foarte multe jucătoare străine, care limitează timpul de joc al româncelor, acest lucru nu se cunoaşte la echipa naţională.  Cam toată lumea trimisă în teren de iberic îşi face treaba excelent, în special poarta. Denisa Dedu şi Iulia Dumnaska au fost aproape de netrecut în prima fază a competiţei.

În ceea ce o priveşte pe Olanda, Lois Abbingh nu este singura care cunoaşte foarte bine handbalul românesc. Selecţionerul Helle Thomsen are o experienţă bogată în campionatul nostru, având în vedere că între 2017 şi 2018 a stat pe banca lui CSM Bucureşti. Până în prezent, handbalistele lui Helle Thomsen a obţinut numai victorii în grupa C, după cum urmează:

 • 28-25 cu Ungaria
 • 28-27 cu Spania
 • 34-23 cu Croația

România se luptă pentru un loc în semifinale cu Olanda, Spania, Ungaria, Germania şi Norvegia. Primele două naţionale din grupele principale se califică în penultimul act al Campionatului European de Handbal feminin.

Clasamentul celei de a doua grupă principală:

 1. România 4p (+13)
 2. Olanda 4p (+4)
 3. Germania 4p (+2)
 4. Norvegia 2p (+4)
 5. Ungaria 2p (-10)
 6. Spania 0p (-13)

Programul meciurilor din a doua grupă principală:

 • Vineri, 7 decembrie: Spania – Germania 23-29, Ungaria – Norvegia 25-38
 • Duminică 9 decembrie: Ungaria – Germania (ora 16:00), Olanda – România (ora 19:00)
 • Marți, 11 decembrie: Spania – România (ora 19:00), Olanda – Norvegia (ora 22:00)
 • Miercuri, 12 decembrie: Spania – Norvegia (ora 16:45), Ungaria – România (ora 19:00), Olanda – Germania (ora 22:00)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.