Daniel Pancu
Daniel Pancu
Daniel Pancu este un fost fotbalist român, care a jucat pe poziţia de atacant şi pe cea de mijlocaş ofensiv. El şi-a petrecut cei mai mulţi ani ai carierei în tricoul Rapidului.

Cariera lui Daniel Pancu

Pancu şi-a început cariera, în oraşul natal, la FC Politehnica Iaşi. Debutul în Liga I a venit în anul 1995. Pancu a rezistat un singur sezon în Copou, pentru că în 1996 fostul atacant a fost transferat la Rapid pentru suma de 200,000 de dolari. Pancu a fost la acea vreme cel mai scump jucător vândut vreodată de Iaşi. După două sezoane şi jumătate petrecute în Giuleşti, Pancu a fost cumpărat de A.C. Cesena, echipă care evolua în Serie B. După un singur an petrecut în Italia, Pancu a fost răscumpărat de Rapid pentru suma de 800,000 de dolari. Atancatul a semnat un contract pe doi ani cu gruparea alb-vişinie. În această perioadă a primit din partea fanilor porecla „Ronaldo din Giuleşti”.

În 2002, Daniel Pancu a fost cumpărat de către Beşiktaş, la insistenţele antrenorului care l-a descoperit, Mircea Lucescu, pentru suma de 2,250,000 de dolari. La Beşiktaş, Pancu a fost transformat de către Mircea Lucescu, din atacant într-un mijlocaş central, cu prestaţii excelente. În iarna lui 2005 s-a întors la Rapid sub formă de împrumut cu opţiune de cumpărare în vară.

El a fost cumpărat însă de Bursaspor, dar s-a întors din nou la Rapid în primăvara lui 2008 şi a înscris primul gol chiar la meciul revenirii în Giuleşti. În vara lui 2008 a ajuns la FC Terek Grozny, acolo unde rămas până pe 30 noiembrie 2009. În iarna aceluiaşi an a ajuns în Bulgaria, la ŢSKA Sofia, echipă pentru care a înscris un singur gol. Ultimii ani ai carierei i-a petrecut în România, acolo unde a evoluat la Vaslui, FC Voluntari şi din nou, Rapid. Sezonul trecut, Pancu i-a ajutat pe giuleşteni să promoveze în Liga a III-a. Este vorba de noua echipă a Rapidului, care şi-a reluat activitatea în 2017, după ce societatae dăduse faliment.

Pancu, între buturi

În etapa a 28-a din campionatul Turciei, sezonul 2004-2005, a avut loc derbyul dintre Beşiktaş şi Fenerbahce Istanbul. La scorul de 2-3, Pancu a intrat între buturi în locul lui Oscar Cordoba, după ce portarul columbian fusese eliminat, iar Beşiktaş rămăsese fără schimbări. Pancu nu a reuşit să apere penaltyul, dar chiar şi aşa, Beşiktaş a reuşit să câştige meciul cu 4-3, cu golul marcat de Koray în al cincelea minut de prelungiri, fără ca Pancu să mai primească vreun gol. După acest eveniment, Pancu a primit porecla „Pantera din Kadikoy” şi a primit tricoul cu numărul „1”. Aceasta mutarea a reprezentat un „boom” financiar pentru conducerea lui Beşiktaş. Tricourile inscripţionate cu numele lui Pancu şi cu numărul 1 au fost vândute la foc automat.

Echipa naţională a României

Poate surprinzător pentru mulţi, Daniel Pancu nu a jucat pentru nicio selecţionată de tineret sau de juniori a României. El a bifat însă 27 de selecţii şi a marcat nouă goluri pentru prima reprezentativă. Timp de patru ani a fost convocat Pancu la echipa naţională, între 2001 şi 2005.

Palmares Daniel Pancu

La nivel de club

Rapid Bucureşti

  • Liga: 1998-1999
  • Cupa României: 1997-1998, 2001-2002, 2005-2006
  • Supercupa României: 1999, 2002

Beşiktaş

  • Campionatul Turciei: 2002-2003
  • Cupa Turciei: 2005-2006

CITEȘTE ȘI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.