Carlos Kaiser
Carlos Kaiser

Sa îţi doreşti să fii fotbalist, dar să nu vrei să joci fotbal pare cel mai bizar lucru pe care l-ai auzit vreodată, nu? Pentru un brazilian nu este nimic neobişnuit. Carlos Kaiser chiar a reuşit lucrul acesta şi a devenit probabil cel mai mare escroc din istoria fotbalului.

Născut pe 2 aprilie 1963, Carlos Henrique Raposo (Carlso Kaiser) este un fost atacant brazilian, care s-a făcut remarcat nu prin goluri, ci prin faptul că a păcălit fotbalul, la propriu! El a fost legitimat la numeroase echipe de-a lungul carierei, dar nu a jucat niciun minut. Cum a fost posibil acest lucru? Carlos s-a prefăcut mereu că este accidentat, a schimbat cluburile extrem de des şi a invocat diverse probleme pentru care nu putea juca.

Începutul „Carierei”

Carlos a primit porecla „Kaiser” doar pentru că, atunci când era tânăr, semăna cu Franz Beckenbauer. Kaiser şi-a făcut junioratul la Botafogo, după care s-a transferat la Flamengo. În 1979 a reuşit să îi impresioneze pe scouterii de la Puebla, club care l-a şi transferat. Atacantul a mers în Mexic, doar pentru câteva luni, fiind dat afară fără să joace vreun meci.

Fotbalistul escroc

Dat afară de Puebla, Kaiser s-a întors în Brazilia şi a început cariera de fotbalist escroc. El s-a împrietenit cu mulţi jucători precum Carlos Alberto Torres, Ricardo Rocha şi Renato Gaucho, totul pentru a putea avea mai multe relaţii în încercarea de a îşi găsi un club. Din punct de vedere fizic, Kaiser arăta ca un fotbalist, doar că îi lipsea talentul. Ori de câte ori semna cu o echipă mima lipsa pregătirii fizice în primele săptămâni, după care acuza accidentări grave, dar false, în zona coapsei.

Cum tehnologia nu era la fel de dezvoltată pe acea vreme, brazilianul reuşea să păcălească inclusiv staff-ul medical. În alte situaţii, Kaiser avea un prieten dentist care îi dădea mereu scutiri pentru aşa-zise infecţii. Acestea fiind spuse, Kaiser a reuşit să stea luni de zile la diverse echipe, fără ca nimeni să îşi dea seama că este un farsor. O altă strategie pe care o aplica brazilianul era aceea de a se împrieteni cu jurnaliştii. Unul dintre ei chiar a scris o ştire falsă în care spunea că fotbalistul escroc a fost atât de bun la Puebla, încât federaţia mexicană şi-ar fi dorit să îl naturalizeze. Kaiser folosea şi telefoane de jucărie pentru a purta aşa-zise conversaţii în engleză, în care se lăuda ca are numeroase oferte.

„Cariera” lui Carlos Kaiser

Poveştile prin care Carlos Kaiser a păcălit fotbalul sunt incredibile. Spre exemplu, în 1986 a semnat pentru clubul din Ligue 2, Gazalec Ajaccio. Atacantul a avut parte de o prezentare cu public, iar de frică să nu fie desconspirat, acesta nu a jonglat cu mingea, ci a trimis baloane spectatorilor şi a sărutat emblema clubului. S-a întors după numai câteva luni în Brazilia, la Bangu. Aici s-a prefăcut din nou că este accidentat, până într-o zi, când patronul a dat ordin ca el să fie introdus pe teren. Aflat la încălzire, Kaiser s-a luat la bătaie cu nişte fani şi a fost eliminat. Kaiser a mers la patron şi i-a spus că fanii l-au făcut hoţ şi că nu el a generat conflictul. Şi uite aşa, escrocul a mai primit încă şase luni de contract la Bangu.

Subiect de cinema

Povestea lui Carlos Kaiser a ajuns subiect de film, astfel că, o casă de producţii britanică a realizat un film despre aceste lucruri incredibile. Pe 21 aprilie 2018 a apărut filmul „Kaiser! Cel mai mare fotbalist care nu a jucat fotbal vreodată.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.