Peluza Sud
Peluza Sud

Peluza Sud reprezintă unul din cele două nuclee dure ale suporterilor stelişti. Este gruparea care a fost întotdeauna vocală şi nemulţumită de conducerea actualului finanţator de la FCSB, Gigi Becali.

Odată cu ruptura dintre FCSB şi Clubului Sportiv al Armatei, ei au decis să nu mai susţină echipa din Liga I şi să meargă alaturi de clubul nou înfiinţat, în Liga a IV-a.

Despre Peluza Sud

Peluza Sud Steaua este formată din grupările: Ultras, Glas, Vacarm, Stil Ostil, Banda Ultra, South Boys, Era, Outlaws, Hunters, RoosterS’, Tineretului Korp şi Shadows 08.

Ruptura dintre Peluza Sud şi FCSB s-a produs definitiv în finalul anului 2014, atunci când înţelegerea dintre Gigi Becali şi Clubul Sportiv al Armatei a expirat, iar FCSB a fost implicată în mai multe procesee de către juristul CSA Florin Talpan. FCSB a pierdut în instanţă numele şi sigla, astfel că fanii din Peluza Sud nu au mai recunoscut echipa lui Gigi Becali şi s-au îndepărtat.

Ei susţin că CSA Steaua deţine palamresul echipei de fotbal din 1947 până în 2003, inclusiv Cupa Campionilor Europeni. În ciuda credinţei lor, forurile din România, FRF şi LPF, dar şi forul suprem european, UEFA consideră în continuare că FCSB este adevărata sau continuatoarea Stelei. FCSB deţine în continuare coeficientul câştigat în cupele europene, dar şi cupele câştigate la nivel internaţional. Finanţatorul Gigi Becali s-a declarat încântat în momentul în care Peluza Sud a ales să nu mai vină la meciurile echipei sale. De-a lungul timpului, clubul roş-albastru a fost deseori sancţionat şi a jucat cu porţile închise din cauza comportamentului violent al suporterilor.

Rivalitatea cu Dinamo

Membrii Peluzei Sud, la fel ca toţi suporterii stelişti au o mare rivalitate cu cei ai lui Dinamo. Intitulat „Eternul Derby”, meciul dintre Steaua şi Dinamo ţine capul de afiş în fotbalul românesc în ultimele şase decenii. De-a lungul timpului, suporterii din Peluza Sud au purtat numeroase bătăi de stradă cu fanii dinamovişti. Rivalitatea a luat amploare în momentul în care fanii roş-albilor au incendinat Peluza Sud a stadionului din Ghencea, înaintea unui derby, disputat în 1997. Rivalitatea din fotbal s-a extins şi la alte sporturi cum ar fi handbal, rugby sau polo.

Rivalitatea cu Rapid

A doua mare rivalitate a fanilor din Peluza Sud este cu cea a fanilor rapidişti. Această rivalitate a crescur în special după anul 2000. Punctul culminat a fost atins în anul 2006, atunci când cele două echipe s-au întâlnit în sferturile de finală ale Cupei UEFA.

CSA Steaua – Academia Rapid

Pe 13 aprilie 2018, fanii Peluzei Sud şi cei ai Rapidului au stabilit un record de audienţă pentru ligile inferioare. Aproximativ 37 de mii de spectatori au asistat la derbyul Ligii a IV-a, câştigat cu 3-1 de giuleşteni. Meciul nu a fost lipsit de evenimente. Suporterii Stelei şi cei au Rapidului s-au luat la bătaie în incinta stadionului Naţional Arena, provocând umeroase pagube materiale. Din nefericire, în altercaţii au fost implicate şi victime nevinovate. Ceea ce a fost însă apreciat de către presă şi de către oamenii de fotbal din România au fost mesajele ironice pe care şi le-au transmmis cele două galerii prin intermediul bannerelor şi al coregrafiilor.

1 COMENTARIU


  1. Notice: Trying to get property of non-object in /home/altsport/public_html/wp-content/plugins/podamibe-custom-user-gravatar/pod-custom-user-gravatar.php on line 179
    Mitoiu Alberto Stefan

    SUD Steaua forta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.