Peluza Cătălin Hîldan
Peluza Cătălin Hîldan

Peluza Cătălin Hîldan sau „PCH” reprezintă nucleul greu al galeriei dinamoviste. Ea poartă numele regretatului Cătălin Hîldan, cel care s-a stins din viaţă la doar 24 de ani. Suporterii dinamovişti din „PCH” sunt renumiţi în întreaga lume mai ales pentru scenografiile pe care le pregătesc la meciurile cu rivala FCSB.

Indiferent că joacă în Ştefan cel Mare sau pe Arena Naţională, la meciurile de acasă, Peluza Cătălin Hîldan ocupă locurile din zona de nord a stadionului. Printre scandările pe care le au fanii, una singură nu lipseşte însă de la niciun meci: „Cătălin Hîldan. Unicul Căpitan!”.

Unirea celor două peluze

În octombrie 2009 a avut loc un moment de referinţă în Peluza Cătălin Hîldan, atunci când peluza sud şi peluza nord s-au unit în PCH. Şase ani fuseseră despărţite cele două facţiuni.

Asociaţia suporterilor „Peluza Cătălin Hîldan”

Asociaţia suporterilor dinamovişti „Peluza Cătălin Hîldan” a lansat în luna mai a acestui an, în cadrul unui eveniment organizat la Opera Naţională Bucureşti, proiectul socios „Doar Dinamo Bucureşti” prin care fanii pot deveni acţionari DDB.

Potrivit proiectului, fanii au la dispoziţie două variante pentru a deveni acţionari DDB: pot cotiza cu 48 de euro pe an sau cu 1948 de euro pe an. Prima categorie oferă ca privilegii dreptul la vot pentru alegerea preşedintelu DDB, urmărirea situaţiei financiare la zi a proiectului, prioritate la cumpărarea biletelor şi abonamentelor şi 10% reducere la evenimentele din cadrul proiectului.

În plus, suporterii care vor cotiza cu 1948 de euro de an vor avea prioritate la achiziţia de excursii alături de jucători şi staff la meciurile oficiale, amicale sau cantonamente, vor intra în grupul exclusivist „Elita DDB” alături de ambasadorii programului şi vor avea inscripţionat numele pe al treilea rând de echipament oficial de joc începând cu sezonul 2019-2020.

Doar Dinamo Bucureşti

Pe 16 august 2016, membrii Peluzei Cătălin Hîldan au fost protagoniştii uneia dintre cele mai mari farse din istoria fotbalului. Peste 45.000 de fani stelişti au trăit una din cele mai negre seri din ultimii ani. Nu doar ca au pierdut in fata englezilor de la Manchester City, cu 0-5, dar au fost şi victimele farsei organizate de fanii dinamovişti. Suporterii FCSB-ului au părticipat fără ştie la afişarea unui mesaj care s-a întins pe toată tribuna a II-a, „Doar Dinamo Bucureşti”.

Numele rivalei de moarte a rămas afişat minute bune după fluierul de start. Mesajul format din vestele purtate de spectatorii de la tribuna a II-a trebuia de fapt să aniverseze 30 de ani de când roş-albaştrii cuceriseră Cupa Campionilor Europeni. Din nefericire pentru FCSB, tribuna a II-a nu a afişat altceva decât mesajul „Doar Dinamo Bucureşti”.

Cum a fost pregătită farsa. Membrii din PCH s-au dat drept specialişti germani în organizarea de coregrafii pentru galeriile sportive. Fanii dinamovişti au mers la finanţatorul FCSB-ului, Gigi Becali şi i-au prezentat acestuia proiectul. Ceea ce văzuse Gigi Becali fusese însă un mesaj care trebuia să amintească de performanţa de la Sevilla, locul în care FCSB a cucerit Cupa Campionilor Europeni. În laterale erau afişaţii anii 1986 şi 2016. Culorile alb, roşu şi albastru nu aveau însă nicio treabă cu ceea ce urma sa devină manifestul „Doar Dinamo Bucureşti”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.