Dinamo
Dinamo

Claudiu Niculescu și-a câștigat dreptul de a o antrena pe Dinamo. Atât datorită performanțelor obținute ca jucător în Ștefan cel Mare, cât și pentru ceea ce a realizat până acum ca antrenor.

Vă prezentăm în continuare patru motive pentru care dinamoviștii trebuie să meargă până la capăt cu Claudiu Niculescu.

Niculescu a ales calea corectă în antrenorat

Claudiu Niculescu are numai 42 de ani, dar s-a apucat de antrenorat acum șase ani, la Universitatea Cluj. Le-a mai pregătit apoi pe Damila Măciuca, Bihor, Râmnicu Vâlcea, Mioveni și Voluntari. Cu gruparea ilfoveană, Niculescu a scris istorie, cucerind în 2017 Cupa și Supercupa României.

Pleacă singur dacă lucrurile nu merg

Tot ca antrenor, Niculescu și-a arătat o altă calitate: nu ține de scaun! A plecat de peste tot atunci când lucrurile au simțit că nu merg așa cum ar trebui, de fiecare dată fără scandal. Spre exemplu, atunci când și-a încheiat contractul cu Voluntari, Niculescu nu doar că nu s-a certat cu nimeni, ba chiar le-a recomandat șefilor aducerea unui alt antrenor.

Are Dinamo și victoriile în sânge

Cel mai bun marcator al lui Dinamo în cupele europene, de trei ori campion național, de alte trei ori câștigător al Cupei, 173 de goluri înscrise în 351 de meciuri jucate în prima ligă, Niculescu are cu siguranță cifrele de partea sa. E obișnuit să câștige, iar asta îi poate ajuta pe actualii jucători de la club, care au ajuns să se mulțumească doar cu prezența în play-off.

Multe schimbări, puține trofee

Pe banca tehnică a lui Dinamo s-au perindat o mulțime de antrenori în ultimul deceniu. Au fost operate 17 modificări de antrenor din 2008 și până în prezent. Totuși, numai două trofee au câștigat „câinii”, tocmai cu tehnicienii care au avut continuitate, Cupa României cu Dario Bonetti, respectiv Cupa Ligii cu Cosmin Contra în 2017.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.