Julio Baptista
Julio Baptista

A jucat la Sevilla, Real Madrid, Arsenal şi AS Roma, iar la 36 de ani a ajuns în România,  unde evoluează pentru campioana României CFR Cluj. Ce momente a trăit Julio Baptista de-a lungul carierei, doar aici, într-un interviu de excepţie realizat pentru publicația FourFourTwo.

Ajuns la 36 de ani, „Bestia” Julio Baptista rămâne un nume important din istoria fotbalului internaţional. A înscris peste 100 de goluri de-a lungul carierei şi a jucat în trei din primele cinci cele mai puternice campionate din lume. Baptista are numeroase amintiri de pe la toate echipele pentru care a jucat, inclusiv din naţionala Braziliei acolo unde a bifat 47 de selecţii şi a marcat cinci goluri.

Marele regret al atacantului rămâne faptul că nu a jucat la Campioantul Mondial din 2006. Selecţionerul Dunga i-a oferit însă o şansă, patru ani mai târziu, Baptista fiind astfel inclus în lotul pentru CM2010. Cu excepţia marilor cluburi pe care le-am pomenit mai devreme, Julio Baptista a mai jucat în Brazilia, la Sao Paolo şi la Cruzeiro, în Statele Unite ale Americii, la Orlando City şi în Spania, la Malaga.

Patru meciuri memorabile din cariera lui Julio Baptista

24 mai 2004: Sevilla – Osasuna 1-0

„Am înscris multe goluri pentru Sevilla în primul meu an, dar probabil cel mai important a fost cel marcat în poarta Osasunei. Meciul acela s-a terminat cu trei eliminări. Victoria a asigurat revenirea clubului în Cupa UEFA după o pauză de nouă. Dani Alves mi-a centrat excelent în repriza secundă şi am înscris.”

9 ianuarie 2007: Liverpool – Arsenal 3-6

„Ce meci nebun! Am marcat patru goluri şi am ratat un penalty. Atmosfera a fost incredibilă la final. Până şi fanii lui Liverpool m-au aplaudat, chiar dacă eu am contribuit la eliminarea echipei lor din Cupa Ligii. De aceea iubesc fotbalul englez. Încă am şi acum imagini în minte din acel meci”.

15 iulie 2007: Brazilia – Argentina 3-0

„Niciodată nu voi uita acest meci. Şi culmea, nici nu am jucat. Argentina avea 2-1 în prelungiri, dar Adriano a egalat, iar noi am câştigat la loviturile de departajare. Am jucat însă în finală (Copa America), acolo unde am şi deschis scorul. Argentina avea o echipă grozavă, cu Messi, Veron, Tevez, în timp ce nouă ne lipseau mulţi jucători. Am şocat întreaga lume.”

23 decembrie 2007: Barcelona – Real Madrid 0-1

„Cel mai important gol pe care l-am înscris pentru Real Madrid a fost cel care ne-a adus victoria contra Barcelonei, pe Camp Nou. A fost un gol minunat. Mulţi consideră şi acum că aceea a fost cea mai tare echipă din istorie a Barcelonei. Ronaldinho era la apogeul carierei. Nimeni nu ne dădea vreo şansă. Noi i-am bătut însă şi am reuşit să cucerim titlul. A fost o performanţă uriaşă.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.