Meciuri de coşmar din WWE
Meciuri de coşmar din WWE

Poate că pentru mulţi WWE este doar Entertainment, dar „W-ul” din mijloc vine de la „Wrestling”, cuvânt care stă până la urmă esenţa fenomenului. În acest articol ne vom opri doar asupra WWE-ului când vine vorba de wrestling şi vom reaminti câteva meciuri memorabile din istoria companiei lui Vince McMahon.

Despre ce meciuri este vorba? Despre meciurile cele mai plăcute de public, dar şi cele mai dureroase pentru superstarurile care le pun în practică. Este vorba despre cele mai sângeroase lupte din ringul de wrestling.

1. Triple H vs. Cactus Jack – Royal Rumble 2000

Din capul listei nu putea lipsi cel mai hardcore wrestler din istorie, Mick Foley. Sub titulatura de Cactus Jack, Foley a avut o rivalitate extraordinară pentru titlul WWE, cu Triple H. „The Game” şi-a reţinut centura la finalul meciului de acum 18 ani, dar confruntarea a fost una epică şi s-a purtat prin întreaga arenă, cei doi folosindu-se de arme precum mese, scaune sau pioneze.

2 The Rock vs Mankind – Royal Rumble 1999

Un alt meci hardcore se leagă tot de numele lui Mick Foley şi tot la Royal Rumble, de această dată cu un an mai devreme, dar şi cu un nume schimbat pentru actualul Hall of Famer. Subt titulatura de Mankind, Foley l-a înfruntat pe The Rock într-un „I quit!” match pentru centura WWE.

3. JBL vs John Cena – Judgment Day 2005

Contestat de mulţi pentru calităţile sale de wreestler, John Cena nu poate fi însă acuzat că nu pune osul la treabă atunci când intră în ring. Unul dintre cele mai tari meciuri ale carierei sale este cel împotriva lui JBL, de la Judment Day 2005. Este probabil cel mai sângeros meci din istoria WWE.

4. The Undertaker vs Mankind – King of the Ring 1998

Facem ce facem şi ajungem din nou la Mick Foley. Din nou sub titulatura de Mankind, Foley a scris istorie alături de Undertaker la King of the Ring, în urmă cu 20 de ani. Este şi meciul în care Foley a încasa două lovituri brutale. A căzut prima dată de pe cuşca Hell in a Cell prin masa comentatorilor. Arbtrii au vrut să oprească, meciul, dar Foley a revenit în luptă, dar doar pentru a fi trimis direct prin cuşcă de Undertaker. Este meciul în care Foley a rămas fără un dinte.

5. Edge vs Mick Foley – Wrestlemania 22

Un meci prin care Edge şi-a dorit să demonstreze că este mai hardcore decât însăşi legenda hardcore, Mick Foley. Din nou un meci în care a fost implicat Foley şi în care au fost folosite toate armele permise în WWE. Pioneze, sârmă ghimpată, sânge, absolut tot ce l-a caracterizat pe Foley de-a lungul anilor. Finalul meciului a fost însă apoteotic. Edge a câştigat meciul după ce, ajutat de Lita, a dat foc unei mese, iar prin masa aflată în flăcăr a ajuns Mick Foley ca urmare a unui Spear printre corzi.

Ce este de remarcat la toate aceste meciuri şi ele nu sunt singurele de acest gen, este faptul că în majoritatea se regăseşte Mick Foley. Este mai mult decât evident că fostul campion mondial a fost şi va rămâne cel mai hardcore wrestler care a păşit în ringul WWE.

Cei mai bogați wrestleri din istorie. Cum arată TOP 10 și care sunt cele mai mari absențe

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.