Henrik Larsson
Henrik Larsson

Henrik Larsson este unul dintre cei mai buni fotbalişti pe care i-a avut vreodată Suedia. FourFourTwo a stat de vorbă cu cel care a îmbrăcat tricoul unor mari echipe din Europa. La fel ca întreaga sa carieră, interviul cu Larsson a fost unul savuros, iar noi ţi-l prezentăm în acest articol.

A jucat prea mulţi ani în Scoţia? Cum era Zlatan la 20 de ani? Ar fi meritat să joace mai mult la Manchester United? Acestea şi multe alte răspunsuri, direct de la Henrik Larsson.

Care e cel mai ciudat lucru pe care l-ai încurcat vreodată cu dreadlock-urile tale?

Fundaşii! Întotdeauna încercau să mă prindă de păr. Dreadlock-urile erau ușor de întreținut: doar mă trezeam dimineaţa şi îmi scuturam capul. Dacă erau prea mari, le rupeam de fiecare dată. Apoi am constatat că am devenit prea bătrân pentru ele.

De ce scoteai limba atunci când te bucurai după marcarea unui gol?

Dintr-o întâmplare. Am văzut o poză după ce am făcut-o prima dată şi apo mi-am zis: „De ce să nu rămân cu ea?”. După aceea am început să primesc scrisori de la părinți, supărați pentru că ai lor copii alergau cu limba scoasă. Nu am mai rezistat, având în vedere că primeam foarte multe scrisori, şi am renunţat.

Regreţi că ai jucat doar două luni la Manchester United, în 2007?

Da, acesta este singurul regret pe care îl am. Ar fi trebuit să rămân, pentru că ar fi însemnat să obțin o medalie  de campion în Premier League și aș fi rămas pentru încă un sezon. Dar încă aveam contract cu Helsingborgs și era normal să îmi văd de el. Totul era profesionist la United. Când a trebuit să particip la botezul copiiilor fratelui meu, clubul a trimis un avion privat să mă ducă acolo după un meci. United are grijă de toți jucătorii ei.

Crezi că ai petrecut prea multe sezoane în Scoția, chiar și cu toate realizările fantastice avute acolo?

Nu, nu cred. Am jucat în cele mai puternice competiţii: Liga Campionilor și Cupa UEFA, Euro, Cupa Mondială. Am marcat goluri indiferent de echipa la care am fost. Apoi, la vârstă de 35 de ani, am arătat că încă mai pot face o treabă bună la Man United, chiar dacă nu eram la capacitate maximă din punct de vedere al formei sportive.

La Cupa Mondială din 2002 ai jucat alături de Zlatan Ibrahimovic, care avea doar 20 de ani. A avut tupeu chiar și la primul său turneu major?

El  era mai naiv la acea vreme, dar avea încă de pe atunci o personalitate extraordinară. Avea calităţi, dar nu era absolut totul pus la punct. Încă de pe atunci m-am întrebat cât de bun ar putea fi și i-am spus că totul ţine doar de el şi aşa a reuşit aproape orice. Acum este unul dintre cei mai buni atacanţi din lume, a fost de fapt de-a lungul multor ani de zile şi va rămâne mereu unul dintre cei mai buni din istorie.

Interviu cu Rafa Benitez. Cum a câștigat Liga în 2006 și ce spune despre războiul avut cu Sir Alex Ferguson

Interviu cu Alisson, portarul pe care Liverpool a dat 65 de milioane de lire sterline

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.