FCSB - FC Luzern
FCSB - FC Luzern

FCSB face pregătirea de iarnă în Spania, cu speranţe mari că nu va rata titlul în Liga I pentru al patrulea an la rând. Noua echipă a lui Mihai Teja a început treaba pe 8 ianuarie, atunci când fotbaliştii vicecampioanei au efectuat vizita medicală la Institutul Naţional de Medicină Sportivă din Bucureşti. Două zile mai târziu, roş-albaştrii au făcut deplasarea la Marbella, acolo unde vor sta în cantonament până pe 24 ianuarie, fiind cazaţi la Hotelul Melia Marbella.

Aşa cum era de aşteptat, FCSB va juca şi mai multe meciuri de verificare în Spania, trei la număr. Primul amical are loc pe 17 ianuarie, în compania elveţienilor de la FC Luzern, ora 17:00 (16:00 ora Spaniei).

Primul test. Cine e FC Luzern?

FC Luzern este una dintre echipele bune ale campionatului elveţian. După 18 etape, ea se află pe locul 5, la jumătatea clasamentului din Ţara Cantoanelor. Acolo, clasamentul este condus detaşat de Young Boys Berna, dar Luzern este la doar cinci puncte în spatele poziţiei secunde ocupate în prezent de FC Basel.

Veşti bune pentru Teja

Cu excepţia lui Ovidiu Popescu, noul antrenor al vicecampioanei, Mihai Teja are la dispoziţie toţi jucătorii pentru cantonamentul din Spania, inclusiv pe Mihai Pintilii şi pe Marko Momcilovic, ambii reveniţi după accidentări care i-au ţinut luni întregi departe de gazon.

Noile transferuri, gata pentru debut

Ultimul sosit în cantonamentul de la Marbella este Adrian Stoian. Cel mai recent transfer al roş-albaştrilor a lăsat-o pe Crotone şi a semnat cu FCSB un contract valabil pe trei sezoane şi jumătate. Mijlocaşul care va îmbrăca tricoul cu numărul 27 ar putea debuta la noua sa echipă chiar în partida cu formaţia elveţiană.

În aceeaşi partidă de verificare ar putea apărea în tricoul roş-albastru şi primul transfer al iernii efectuat de FCSB. Florentin Matei se antrenează deja de câteva zile sub comanda lui Mihai Teja şi pare a fi unul dintre preferaţii noului antrenor.

Cum arăta echipa lui Mihai Teja

Având în vedere lotul pe care îl are la dispoziţie, Mihai Teja pare să se fi gândit deja la un „11” de bază. Antrenorul care a primit ordin din partea conducerii ca echipa să aibă posesie şi să îşi domine adversarii ar putea evolua atât în meciurile amicale, cât şi în campionat în următoarea formulă, distribuită în sistemul 4-3-3:

Echipa probabilă: Bălgrădean – Romario Benzar, Planici, Bălaşa, Momcilovici – Florentin Matei, Nedelcu, Adrian Stoian – Man, Gnohere, Florin Tănase

Transferul lui Fortes, în impas

În afara lui Stoian şi a lui Matei, Mihai Teja primise garanţii din partea patronului că va primi şi un atacant nou în stagiul de pregătire. La cantonament era aşteptat fostul elev al antrenorului de la Mediaş, Carlos Fortes. Se pare că medieşenii au refuzat oferta celor de la FCSB. Gruparea roş-albastră voia să îl împrumute până în vară pe lusitan, iar apoi să achite 300 de mii de euro pentru un transfer definitiv.

Restul meciurilor amicale

Cu sau fără Fortes, FCSB speră să câştige toate meciurile de verificare din Spania, acolo unde îşi va măsura forţele cu alţi doi adversari în afară de Luzern:

– 20 ianuarie, ora 17:00: FCSB – Shanghai Shenhua FC (China)
– 23 ianuarie, ora 17:00: FCSB – Dinamo Kiev (Ucraina)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.