James Milner
James Milner

James Milner evoluează din 2015 la Liverpool, dar mijlocașul pare de o viață pe Anfield. Joacă de la 16 ani la cel mai înalt nivel și are multe amintiri interesante.

Multe dintre acestea au fost relatate într-un interviu incendiar pentru FourFourTwo, care poate fi citit doar în acest articol.

Ai marcat împotriva lui Sunderland la doar 16 ani și 346 de zile. Știai în acel moment că ai devenit cel mai tânăr din istoria Premier League?

„Habar nu aveam. Știam că recordul a fost doborât de Wayne Rooney într-un meci jucat cu Arsenal. Eu nici nu îmi făcusem debutul pentru Leeds. Îmi amintesc însă ca și când ar fi fost ieri. S-a accidentat Alan Smith, iar eu am intrat în locul lui. Jason Wilcox mi-a dat o centrare perfectă și am înscris. Este greu de descris în cuvinte ce am simțit atunci. Mai ales că am fost fan Leeds de mic. Îmi pare rău că nu am jucat mai mult pe Elland Road.”

Care este cea mai frumoasă amintire pe care o ai din perioada în care jucai la Newcastle?

„Semifinala FA Cup, din 2005, de la Cardiff. Am pierdut cu 1-4 în fața lui Manchester United, dar atmosfera a fost incredibilă. Ne era aproape incredibil să ajungem la stadion. Străzile erau coloarate doar în alb și negru.”

Este adevărat că tatăl tău nu îți dădea voie să te îmbraci în roșu când erai mic?

„Da, este adevărat. Orice fan al lui Leeds este învățat de mic să o urască pe Manchester United. Fiind marea rivală, nu ai voie să porți roșu. Nu am avut niciodată un tricou sau o cămașa roșie. Cred că prima dată când am îmbrăcat ceva roșu a fost atunci când am jucat pentru Anglia. Tatăl meu a glumit cu mine atunci când am semnat cu Liverpool. A zis că doar așa se bucură să mă vadă în roșu.”

În 2010 ai semnat cu Manchester City? Ce amintiri ai din acea perioadă, mai ales că atunci a început era în care cetățenii emiteau pretenții la trofee?

„Amintiri fantastice! Ador fiecare minut petrecut acolo. E un club extraordinar și mă bucur că am făcut parte din acel proiect. Nu mai câștigase nimic de foarte mulți ani. Au urmat însă două titluri în Premier League, o Cupă a Angliei, o Cupă a Ligii, o Supercupă. A fost ceva fantastic. Nu pot spune niciodată vreun cuvânt rău despre City.

Singurul lucru care m-a dezamăgit a fost că s-au spus niște lucruri urâte. După ce am semnat cu Liverpool am fost întrebat care echipă este mai bună. Iar eu am răspuns Liverpool din punct de vedere al omogenității. La City erau jucătorii mai valoroși. Oamenii s-au supărat apoi pe mine și mi-au reproșat că am spus acest lucru având în vedere că am cucerit două titluri cu City. Dar sunt și mulți suporteri ai lui City care mă apreciază și acum. Mereu s-au purtat frumos cu mine atâta timp cât am fost acolo și le doresc mult succes. M-aș bucura dacă în fiecare an noi am termina pe primul loc și ei pe locul doi.”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.