Mirko Pigliacelli, jucător la U Craiova, în Liga 1
Mirko Pigliacelli, jucător la U Craiova, în Liga 1

Mirko Pigliacelli (25 ani) este unul dintre cele mai reușite transferuri reușite de Universitatea Craiova în acest an. 

Portarul adus de la Pro Vercelli a avut intervenții senzaționale în primele sale meciuri în Bănie, cucerindu-i definitiv pe suporterii olteni.

Într-un interviu acordat unui site de suporteri de la Pescara, formație la care a fost legitimat timp de trei ani, Mirko a vorbit deschis despre obiectivele, visurile și viața sa.

…filosofia sa despre fotbal

În fotbal, uneori, sinceritatea e un defect, dar eu așa sunt. Nu-mi plac jumătățile de măsură. Toți cei care mă cunosc știu că sunt un tip loial și niciodată o persoană ipocrită. Nu-mi place lumina reflectoarelor.

Sunt o persoană din mulțime. O persoană normală. Ofer autografe și stau la poze cu oricine mi-ar solicita asta. Sunt fericit. Fanii sunt cea mai importantă parte din fotbal. Pentru ei jucăm.

Dintotdeauna am fost portar, la fel ca tatăl meu. Și el a jucat o perioadă, dar a renunțat, preferând să se căsătorească și să întemeieze o familie. Eu am continuat. Nu a fost niciodată însă prea implicat în cariera mea.

…marele vis al carierei

Aș vrea să joc pentru Roma cândva, e echipa orașului meu. Acolo am petrecut opt ani din viață, am putut să stau și pe bancă, a fost un sentiment grozav când am pătruns pe Olimpico.

 LIKE și urmărește pagina de Facebook altSPORT.ro pentru a afla întotdeauna știri de ultima oră despre U Craiova 

Alexandru Mateiu și Mirko Pigliacelli, jucători la U Craiova, în Liga 1
Alexandru Mateiu și Mirko Pigliacelli, jucători la U Craiova, în Liga 1

…locul perfect de trăit

Când mă las de fotbal, o să mă mut în Porto San Giorgio, acolo unde locuiește familia prietenei mele. Acolo se trăiește bine, mănânci sănătos, stai lângă mare și, partea cea mai bună, e că mă pot duce la pescuit.

…hobby-urile sale

Pescuitul e marele meu hobby. Fratele meu Simone are o școală de dans, dar eu nu știu să dansez. A încercat, dar a lăsat-o baltă. El e vice-campion mondial în America Latină.

Sunt foarte credincios, dar nu merg la biserică. Credința e foarte importantă pentru mine. Îmi mai place să citesc cărți, tot ce are legătură cu sportul. 

Nu aveam note foarte bune la școală, dar mereu mi-a plăcut să studiez dreptul. Dacă nu aș fi fost fotbalist, poate că aș fi fost un bun avocat

Mitriță știe cine l-a făcut mare în fotbal: „Dacă nu era el, nu ajungeam niciodată aici”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.