Steven Gerrard
Steven Gerrard

În prezent e manager la Glasgow Rangers, dar toată lumea îl cunoaşte după cei 26 de ani petrecuţi la Liverpool. În cazul în care nu v-aţi dat seama deja, este vorba despre Steven Gerrard. Legenda cormoranilor a oferit un interviu de excepţie cotidianului britanic The Guardian.

De ce doar Liverpool?

„Trăgând linie la final de carieră am realizaz că cel mai important lucru a fost că mereu decizia finală pe care am luat-o a fost cea corectă. Nouă din zece persoane ar putea susține că aș fi făcut mai mulți bani, că aş fi câștigat mai multe trofee, ş.a.m.d. Dar oamenii aceia nu sunt, nu au fost şi nu vor fi niciodată în pielea mea. Nu au fost în Liverpool, care este oraşul meu, nu au locuit acolo şi nu au legătură cu clubul meu. De aceea eu sunt cel de la zecelea.”

Ce a însemnat viaţa de fotbalist pentru Steve G

„Este într-adevăr o meserie foarte serioasă, deoarece  sunt atât de multe vieți afectate de ceea ce se întâmplă pe teren. Eu sunt, am fost şi voi fi mereu serios când vine vorba de fotbal pentru că îmi pasă. Mi-am petrecut 99% din carieră la Liverpool și am văzut cum viața tuturor celor din jurul meu a fost afectată. O mulțime de oameni cred că a fi fotbalist este cel mai grozav loc de muncă din lume. Ar trebui să fim fericiţi tot timpul. Bineînțeles că am iubit această meserie, dar presiunea pe care am simţit-o a fost incredibil de puternică.”

Suferă un antrenor la fel de mult precum un fotbalist?

„Senzaţia este aceeaşi. Este un sentiment extrem de urât și simţi că ţi se întoarce stomacul pe dos atunci când pierzi. În momentul în care câștigi este ceva fantastic. De aceea tuturor ne plac victoriile.”

Cum îl ajută în continuare Klopp în meseria de antrenor

„Cât timp am fost la echipa sub 18 ani a lui Liverpool am fost ca un burete, Mă uitam la el şi înăţam. Îl urmăresc şi acum din faţa televizorului şi văd cum gestionează diferite situaţii. N-aș putea fi niciodată un Jurgen Klopp. Are o carismă și o energie extraordinară. Dar dacă pot să iau câteva lucruri de la el, cu siguranţă îmi vor fi de ajutor pentru că sunt numai lucruri bune. Și dacă îi scriu, îl sun sau îl văd, Jurgen îşi face întotdeauna timp pentru mine.”

Despre Mourinho

„L-aş descrie într-un singur cuvânt: învingător. Când simte că jucătorii săi sunt în pericol sau când se întâmplă ceva greşit probabil că îşi schimbă comportamentul. Dar este în continuare un manager de top şi a avut multe rezultate bune chiar şi la United. Nu m-ar mira dacă va mai face performanţă pe viitor cu Manchester United. Unele lucruri pe care le spune sau pe care le face cred că sunt premeditate tocmai pentru ca echipa să beneficieze de ele mai devreme sau mai târziu. Ar fi o prostie să îl subestimezi pe Mourinho.”

Fotbalul în familia Gerrard

„Fiul meu, Lio, care are 18 luni e înnebunit după minge. Avem mingi ân toată sufragerie. În schimb, cele trei fetele ale mele nu ratează nici acum vreun meci al lui Liverpool”

Interviu cu Rafa Benitez. Cum a câștigat Liga în 2006 și ce spune despre războiul avut cu Sir Alex Ferguson

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.