Alisson Becker, Liverpool
Alisson Becker, Liverpool

În acest articol vei citi un interviu extrem de interesant cu al doilea cel mai scump portar din istoria fotbalului. The Guardian a stat de vorbă cu Alisson Becker, portarul titular al naţionalei Braziliei şi al lui Liverpool.

20 de zile. Atât a fost Alisson cel mai scump portar din lume. Cumpărat de Liverpool de la Roma, în schimbul a 65 de milioane de lire sterline, brazilianul a fost a fost devansat în momentul în care Chelsea i-a plătit lui Bilbao 71,6 milioane de lire sterline pentru achiziţionarea lui Kepa Arrizabalaga.

Cine e Alisson Becker

„Cariera mea a fost bazată în mare parte pe risc. Toţi au considerat că este un risc atunci când am fost chemat la echipa de seniori a lui Internacional. La fel s-a întâmplat când am plecat din Brazilia şi am ajuns la Roma. Lucrurile s-au schimbat însă odată cu transferul la Liverpool. Eram deja o certitudine. Ştiu că multor oameni li se pare o nebunie această sumă de transfer.

Înţeleg acest lucru, dar pentru mine sunt mai importante aşteptările pe care le au oamenii de la mine. Vin după cel mai bun sezon din carieră şi sper să fac unul şi mai bun. Nu îmi pasă absolut deloc că am fost depăşit de Kepa în privinţa sumei de transfer. Eu muncesc şi mă antrenez indiferent de banii care se plătesc pe mine”.

„Fotbalul s-a schimbat enorm. Sunt foarte mulţi portari buni. Acum nu mai contează doar calităţile tehnice, ci şi calităţile de lider şi cele de comunicare cu echipe. Sunt nişte calităţi pe care eu le am. Portarul este o poziţie extrem de importantă şi care primeşte recunoaştere. Orice eroare făcută de un portar poate fi fatală echipe. Sunt foarte bucuros că portarii primesc mai mult respect acum. Sunt foarte bucuros că trăiesc aceste vremuri.”

Despre erorile din trecut

„Mă simt mult mai matur acum. Gestionez mai bine momentele când greşesc. Înainte, mă închideam în cameră şi nu voiam să văd pe nimeni. Dar dacă vezi cariera mea, nu prea comit erori. Jocul meu este caracterizat de constanţă şi de aceea am ajuns la Liverpool. Îmi place să apăr ce e de apărat. Nu fac parade pentru cameră. Dacă mingea e pe mine o prind, nu o boxez. Dacă trebuie să plonjez resping în lateral. Îmi place să joc simplu. Nu plonjez ca să mă laud sau să ajung la Hollywood. Lucrez la jocul de picior pentru că aştept opţiunile. Aştept fundaşii laterali, fundaşii centrali.

De ce Liverpool

„Atmosfera de pe Anfield Road m-a determinat să semnez. Dar şi fotbalul pe care îl practică Liverpool. Nu este o echipă care depinde de un singur jucător. Avem un joc colectiv. Liverpool este o echipă care joacă din dragoste şi din pasiune. Am vorbit şi cu Coutinho înainte de a semna. Mi-a vorbit foarte frumos despre Jurgen Klopp şi despre dorinţa lui de a câştiga. În plus, soţiei lui i-a plăcut foarte mult oraşul. Soţia mea şi cea a lui Coutinho sunt prietene foarte bune, aşa că a părut perfect pentru mine.”

Interviu cu Rafa Benitez. Cum a câștigat Liga în 2006 și ce spune despre războiul avut cu Sir Alex Ferguson

1 COMENTARIU

  1. […] Interviu cu Alisson, portarul pe care Liverpool a dat 65 de milioane de lire sterline Interviu spectaculos cu Ronaldinho. Cum a marcat 23 de goluri într-un meci Adaptarea la Juventus „Nu este frumos să dau un nume, dar ce pot să spun este că acesta este cel mai frumos grup pe care l-am întâlnit indiferent de echipa la care am jucat. Aici suntem o echipă. În alte părţi, jucătorii se cred mai presus de club. Aici nu se întâmpla aşa. Toţi suntem la acelaşi nivel şi ne dorim să câştigăm. Dacă Dybala sau Mandzukic nu marchează, ei sunt în continuare fericiţi şi îi poţi vedea zâmbind. Pentru mine este ceva minunat să văd această diferenţă. Şi la Madrid exista modeste, dar aici se simte mai puternic. Este ceva diferit faţă de Madrid. Aici suntem mai mult decât o familie.” […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.