Hulk Hogan
Hulk Hogan

Când spui Hulk Hogan spui wrestling. Și invers. Celebrul superstar a făcut senzație în anii 80 și este considerat un pioner al fenomenului. El este omul care a deschis drumul wrestlerilor spre celebritate. Povestea celui mai cunoscut wrestler din toate timpurile, doar în acest articol.

Născut pe 11 august 1953. Terry Gene Bollea, cunoscut sub numele de scenă Hulk Hogan, wrestler profesionist semi-retras, actor, personalitate de televiziune, antreprenor și muzician.

Povestea lui Hulk Hogan

Hogan este considerat de mulți ca fiind cel mai mare wrestler profesionist din toate timpurile. Potrivit IGN, el este „cel mai cunoscut superstar din lume și cel mai popular luptător din anii 1980”. Hogan s-a bucurat de o popularitate considerabilă în perioada 1984-1993 fiind o vedetă în World Wrestling Federation (WWF, acum WWE), care a continuat și pe parcursul anilor 90 în World Championship Wrestling (WCW), unde, în 1996, s-a transformat într-un megastar și în liderul National World Oerder (nWo) „Hollywood”, Hulk Hogan.

Main-eventer și superstar de top, cu un salariu uriaș în ambele organizații, Hogan a fost în primele main-event-uri șa evenimentele anuale ale WWF și WCW, WrestleMania (8 prezențe, dintre care 5 au fost în main-event – singurul wrestler care a reușit acest lucru consecutiv)  și Starrcade (3 main-event-uri). În meciul cu Sting, din 1997, Hogan a închis cel mai profitabil PPV din istoria WCW.

În afara de WWE și de WCW, Hogan a avut apariții și în AWA, în New Japan Pro Wrestling (NJPW) și în Total Nonstop Action (TNA) Wrestling. Hogan a câștigat de 12 ori titlul mondial. Șase dintre acestea au fost cucerite în WWF și șase în WCW. Primul reign al lui Hogan a fost al treilea cel mai lung din istorie și cel mai lung după anii 80. El a fost primul wrestler care a câștigat consecutiv Royal Rumble, în 1990 și 1991. În 2005 a fost introdus în Hall of Fame de către Sylvester Stallone.

Viața lui Hogan, dincolo de ring

De-a lungul timpului, Hogan a avut o carieră bogată, nu numai în wrestling. Prima sa apariție cinematografică a fost în Rocky III, din 1982, acolo unde a intrepretat rolul personajului negativ. A jucat apoi în multe alte filme cum ar fi No Holds Barred, Suburban Commando și Mr. Nanny. A avut apariții și în emisiune de televiziune precum Thunder in Paradise, Hogan Knows Best și China, IL. Hogan nu a stat departe nici de reclame. Right Guard și Hulk event principal of Hogan. Hogan a fost liderul formației The Wrestling Boot Band, al cărei singure melodii, Hulk Rules, a ajuns pe locul 12 pe tabolul Billboard Top Kid Audio în 1995.

Palmares Hulk Hogan

 • World Championship Wrestling
  • WCW World Heavyweight Championship (6)
 • World Wrestling Federation/Entertainment
  • WWE Tag Team Championship (1) – cu Edge
  • WWF World Heavyweight Championship (6)
  • Royal Rumble (1990, 1991)
  • WWE Hall of Fame (Class of 2005)
 • New Japan Pro-Wrestling
  • IWGP League Tournament (1983)
  • MSG Tag League Tournament (1982, 1983) – cu Antonio Inoki

Planul de antrenament și dieta lui John Cena, starul din WWE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.