Grup de jucători de la FC Porto
Grup de jucători de la FC Porto

Tragerea la sorți pentru grupele UEFA Champions League ne-a oferit o grupă D fără mari favorite, dar în care fiecare dintre cele patru echipe poate spera la calificarea în optimile de finală. Galatasaray, Lokomotiv Moscova, FC Porto și Schalke 04 sunt cele patru echipe care se vor înfrunta în Grupa D.

Grupa D: program, rezultate, clasament

18 septembrie, ora 22:00 Galatasaray – Lokomotiv Moscova  3-0
18 septembrie, ora 22:00 Schalke 04 – FC Porto  1-1

03 octombrie, ora 19:55 Lokomotiv Moscova – Schalke 04
03 octombrie, ora 22:00 FC Porto – Galatasaray

24 octombrie, ora 22:00 Lokomotiv Moscova – FC Porto
24 octombrie, ora 22:00 Galatasaray – Schalke 04

06 noiembrie, ora 19:55 FC Porto – Lokomotiv Moscova
06 noiembrie, ora 22:00 Schalke 04 – Galatasaray

28 noiembrie, ora 22:00 Lokomotiv Moscova – Galatasaray
28 noiembrie, ora 22:00 FC Porto – Schalke 04

11 decembrie, ora 19:55 Schalke 04 – Lokomotiv Moscova
11 decembrie, ora 19:55 Galatasaray – FC Porto

Cote și ponturi la pariuri sportive Grupa D

Grupa D ne oferă o situație inedită în acest sezon de UEFA Champions League. Este singura în care niciuna dintre echipe nu are o cotă mai mică de 2.00 la câștigarea grupei. Chiar și așa, le distingem pe FC Porto și pe Schalke O4, care sunt principalele favorite în viziunea  caselor de pariuri.

Cote pentru câștigarea grupei D
FC Porto – 2.25
Schalke 04 – 3.00
Galatasaray – 6.25
Lokomotiv Moscova – 7.00

Echilibrul persistă și în ceea ce privește echipele care vor obține calificarea în optimile de finală. Din nou ne întâlnim cu o situație inedită, cu toate cele patru echipe având cote mai mici de 3.00. Favorite sunt iarăși FC Porto și Schalke 04, care au primit din partea caselor de pariuri cote de 1.45, respectiv 1.62. Galatasaray  și Lokomotiv Moscova au și ele niște cote extrem de atractive. Cine mizează pe turci, va câștiga de două ori și jumătate suma investită, în timp ce rușii, aruncați în această grupă din postura de cap de serie la tragerea la sorți, au o cotă de 2.65.

Cote pentru ieșirea din grupă
FC Porto – 1.45
Schalke 04 – 1.62
Galatasaray – 2.40
Lokomotiv Moscova – 2.65

Grupa D este totodată singura din acest sezon care nu oferă nicio echipă pe lista primelor 12 favorite la câștigarea trofeului. FC Porto stă din nou cel mai bine, fiind cotată cu a 14-a șansă la adjudecarea Ligii Campionilor. Cine mizează pe campioana Portugaliei va încasa de 100 de ori suma investită. În privința celorlalte echipe apar însă niște surprize. Deși are cea  mai mare cotă la ieșirea din grupă, Lokomotiv Moscova a primit o cotă mai mică decât Schalke și Galatasaray la câștigarea marelui trofeu. Rușii au cota 200.00, în timp ce nemții și turcii au primit cota 250.00.

De ce este FC Porto favorită în Grupa D

Cum spuneam, este greu să stabilim o favorită clară în această grupă. Totuși,  FC Porto se distanțează puțin de rivale, prin prisma palmaresului european. Nimeni nu poate uita succesul istoric al lusitanilor din sezonul 2003-2004, cu Jose Mourinho pe bancă, ori faptul că nu mai târziu de acum opt sezoane se impuneau în a doua competiție a Europei, UEFA Europa League. De la acel ultim trofeu european, echipa din Lisabona a jucat în fiecare an în grupele UEFA Champions League, iar în patru din cele șapte cazuri a reușit să treacă de faza grupelor. A fost și cazul ultimelor două sezoane, când Porto a ajuns până în optimile de finală. De fiecare dată, drumul i-a fost blocat de echipa care avea să joace finala – Juventus în 2017, Liverpool în 2018.

Cine transmite Grupa D din Champions League la TV

Drepturile TV din UEFA Champions League au fost achiziționate pentru următorii trei ani de trei trusturi media de la noi din țară. Este vorba despre Telekom Sport, Digi Sport și Look TV. Schimbarea orelor de disputare ale partidelor face posibil ca Telekom Sport și Digi Sport să poată transmite toate meciurile din faza grupelor. Trustul Look TV are doar două posturi de sport, ceea ce înseamnă că va transmite doar patru meciuri în fiecare seară.

CITEȘTE ȘI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.