Echipa Atletico Madrid
Echipa Atletico Madrid

Mijlocul lunii septembrie programează startul unui nou sezon din cea mai importantă competiție intercluburi din Europa, UEFA Champions League. Noua stagiune propune cele mai mari premii din istorie, iar noul sistem de calificare a făcut să avem cele mai echilibrate grupe. Una dinte ele este grupa A, în care le regăsim pe Atletico Madrid, Borussia Dortmund, AS Monaco și Club Brugge.

Grupa A: program, rezultate, clasament

18 septembrie, ora 22:00 Club Brugge – Borussia Dortmund 0-1
18 septembrie, ora 22:00 AS Monaco – Atletico Madrid 1-2

03 octombrie, ora 22:00 Atletico Madrid – Club Brugge
03 octombrie, ora 22:00 Borussia Dortmund – AS Monaco

24 octombrie, ora 19:55 Club Brugge – AS Monaco
24 octombrie, ora 22:00 Borussia Dortmund – Atletico Madrid

06 noiembrie, ora 19:55 AS Monaco – Club Brugge
06 noiembrie, ora 22:00 Atletico Madrid – Borussia Dortmund

28 noiembrie, ora 19:55 Atletico Madrid – AS Monaco
28 noiembrie, ora 22:00 Borussia Dortmund – Club Brugge

11 decembrie, ora 22:00 Club Brugge – Atletico Madrid
11 decembrie, ora 22:00 AS Monaco – Borussia Dortmund

Cote și ponturi la pariuri sportive Grupa A

Din punctul de vedere al caselor de pariuri, Grupa A are o favorită clară. Este vorba despre Atletico Madrid, care are o cotă la câștigarea grupei de 1.53. A doua în preferințele pariorilor este Borussia Dortmund, care are o cotă de 4.25, în timp ce AS Monaco este văzută ca a treia favorită, cu o cotă de 6.00. Outsiderul grupei este, evident, Club Brugge, care a primit din partea pariorilor o cotă de 40.00. Un alt tip de pariu pe care puteți miza este cine se califică din grupă. Sunt două locuri disponibile, astfel că indicatorii sunt mult mai mici. Atletico Madrid are cota 1.12, în timp ce Borussia Dortmund a primit cota 1.55. Cine mizează pe AS Monaco își poate dubla investiția (cota 2.50), în timp ce Club Brugge a primit o cotă de 8.50.

Atletico Madrid este considerată și una dintre favorite la câștigarea trofeului. Gruparea din capitala Spaniei are cota 15.00 să câștige trofeul în finala care se va disputa chiar pe stadionul ei, Wanda Metropolitano. O altă fostă finalistă a celei mai importante competiții din Europa, Borussia Dortmund a primit cota 85.00 să câștige trofeul, în timp ce vicecampioana Franței, AS Monaco, a primit o cotă de 200.00.

De ce este Atletico Madrid favorită în Grupa A

Vicecampioana Spaniei a devenit o adevărată forță a Europei sub comanda lui Diego Simeone. Iar elementul care o îndreptățește să spere la câștigarea grupei este victoria din Supercupa Europei, în fața campioanei Europei, Real Madrid. În ultimul deceniu, echipa din capitala Spaniei a disputat cinci finale de cupe europene. Două în UEFA Champions League și trei în UEFA Europa League. Pe cele din cea mai importantă competiție a Europei le-a pierdut, dar pe cele trei din Europa League le-a câștigat. Trebuie să mai menționăm că, de fiecare dată când s-a impus în UEFA Europa League, echipa lui Diego Simeone a câștigat și Supercupa Europei.

Atletico Madrid ia startul pentru a opta oară în grupele UEFA Champions League în ultimul deceniu. În șase dintre cazuri, echipa a reușit să iasă din grupă, iar de patru ori a terminat chiar pe primul loc. Sezonul trecut, echipa din Madrid a făcut parte dintr-o grupă cu Chelsea, AS Roma și Qarabag și a trebuit să se mulțumească doar cu locul al treilea. O victorie, patru remize și o înfrângere a fost palmaresul echipei pregătite de Diego Simeone.

Cine transmite Grupa A din Champions League la TV

Drepturile TV din UEFA Champions League au fost achiziționate pentru următorii trei ani de trei trusturi media de la noi din țară. Este vorba despre Telekom Sport, Digi Sport și Look TV. Schimbarea orelor de disputare ale partidelor face posibil ca Telekom Sport și Digi Sport să poată transmite toate meciurile din faza grupelor. Trustul Look TV are doar două posturi de sport, ceea ce înseamnă că va transmite doar patru meciuri în fiecare seară.

CITEȘTE ȘI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.