Fortnite
Fortnite

Fornite este cel mai popular joc în momentul de față. Cu un motor grafic extrem de interesant și aflat într-o continuă dezvoltare, jocul tocmai ce a atins cota incredibilă de 125 de milioane de utilizatori în toată lumea.

Producătorii jocului, Epic Games, probabil că nu se așteptau, în momentul în care au lansat Fortnite, ca acesta să aibă un asemenea succes pe piață. 2017 a fost anul perfect, în care s-au doborât recorduri după recorduri. În momentul de față, Fornite generează încasări uriașe, iar sumele cresc din ce în ce mai mult cu fiecare lună pentru Epic Games.

Ce este Fornite?

Fortnite este un joc online, gratuit, lansat de Epic Games. Acesta este disponibil pe aproape toate platformele existente, PC, PlayStation 4, Xbox ONE sau chiar iOS. Din păcate pentru utilizatorii de Android, Fornite nu beneficiază, deocamdată, și de o variantă pentru sistemul de operare folosit pe telefoanele mobile.

CITEȘTE ȘI:

Cu o poveste asemănătoare cu cea din Resident Evil, Fornite îi duce pe gameri într-o lume în care o furtună devastatoare a dus la dispariția a 98% din populația lumii. Locul n-a fost lăsat liber. Zombii au preluat puterea și au început să devină din ce în ce mai mulți. Jucătorii sunt nevoiți să lege alianțe, să-și construiască fortărețe, să adune arme sau diferite resurse și să caute cele mai bune strategii pentru a rezista în luptele cu inamicii și pentru a-i proteja pe supraviețuitori.

Ce este Fornite?
Ce este Fornite?

Istoria Fortnite

Totul a început în 2011, când Spike Video Game Awards și directorul de design de la Epic Games, Cliff Bleszinksi, au lansat trailerul oficial al jocului. Conform declarațiilor făcute de Donald Mustard, unul dintre conducătorii companiei Epic Games, jocul a fost lansat la doar trei săptămâni după ce a luat naștere ideea inițială.

În iulie 2012, la evenimentul Comic Con din San Diego, Epic Games a dat de veste că Fortnite va avea o ediție specială, exclusivă pentru versiunea de calculator. Însă, cea mai mare lovitură a venit, așa cum v-am spus, în anul 2017. Atunci a fost lansat jocul în varianta sa finală, după mulți ani în care s-a tot lucrat la partea grafică sau la poveste.

Campionatul Mondial de Fortnite

Jocul a devenit printre cele mai cunoscute din întreaga lume, astfel că organizatorii și producătorii Fortnite vor acum să profite de pe urma succesului fulminant și să gândească un plan serios pentru o competiție uriașă. Campionatul Mondial de Fortnite este tot mai aproape, iar premiile sunt pe măsură. Ba chiar uriașe.

100 de milioane de euro vor fi puse la bătaie pentru prima competiție din istorie de Fortnite: Campionatul Mondial. Spre exemplu, valoarea totală a premiilor depășește chiar sumele puse în joc la competiții uriașe din tenis, precum turneele de Grand Slam, Australian Open, Roland Garros, Wimbledon sau US Open, unde bugetul nu depășește 50 de milioane de euro.

Campionatul Mondial de Fortnite
Campionatul Mondial de Fortnite

Campionatul Mondial de Fortnite va fi format din patru etape diferite, organizate în regiuni din toată lumea. Competiția așteptată de toți fanii acestui fenomen, pentru că, până la urmă, jocul a devenit un adevărat fenomen, va lua startul în a doua jumătate a anului 2019. Evident, toate detaliile, regulamentul și alte informații necesare vor intra în portofoliul celor de la Epic Games, producătorii jocului.

Încasări Fortnite

Fortnite este un joc gratuit, însă, probabil că vă întrebați de unde își scot banii investiți producătorii jocului. Nu le purtați de grijă, pentru Fortnite a ajuns la nivelul în care produce sute de milioane în fiecare an.

Sumele par foarte mari, dar e de înțeles, având în vedere că jocul a început să creeze dependență printre tinerii din toată lumea. Astfel, pentru a crește cât mai mult din toate punctele de vedere în Fortnite, gamerii sunt dispuși să investească sume uriașe pentru a cumpăra unelte sau arme în joc, dar și costume și diferite accestori pentru aspectul fizic al personajelor pe care le controlează.

Doar în primele patru luni ale anului 2018, jucătorii au cheltuit peste 500 de milioane de dolari pe achizițiile virtuale din Fortnite. Iar asta după ce producătorii au lansat și varianta pentru iOS, astfel că utilizatorii dispozitivelor Apple au investit bani serioși în personajele lor.

Investițiile masive din cadrul jocului Fortnite nu fac altceva decât să confirme boom-ul financiar pe care l-au dat jocurile video din ultima perioadă. La nivel internațional, pe toate titlurile existente, gamerii au cheltuit 9,1 miliarde de dolari doar în luna aprilie.

Incasari Fortnite
Incasari Fortnite

Succesul de care se bucură Fortnite în ultimul an se poate observa foarte ușor și în serviciile oferite de platforma de stream Twitch. Jocul deține 17,9% din numărul total de ore vizionate în fiecare zi pe această platformă. În aceste cifre este inclusă și platforma YouTube, care este plină cu clipuri în care sunt oferite cele mai bune sfaturi și secrete din lumea Fortnite. Un alt joc cu încasări uriașe este și GTA (Grand Theft Auto).

În ceea ce privește simulatoarele sportive, jocul care se bucură de cel mai mare succes este, fără îndoială, FIFA.

Recenzie articol
  • Calitate informații
5

Rezumat

Producătorii jocului, Epic Games, probabil că nu se așteptau, în momentul în care au lansat Fortnite, ca acesta să aibă un asemenea succes pe piață. 2017 a fost anul perfect, în care s-au doborât recorduri după recorduri. În momentul de față, Fornite generează încasări uriașe, iar sumele cresc din ce în ce mai mult cu fiecare lună pentru Epic Games.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.