Filme cu sportivi celebri
Filme cu sportivi celebri

De pe terenul de sport până la Hollywood este un singur pas. Ce-i drept, un pas uriaş, dar pe care mai mulţi sportivi au reuşit să îl facă. În acest articol vom discuta despre câteva nume mari din sport care au reuşit să iasă la rampă şi pe marele ecran.

David Beckham

Beckham şi-a făcut debutul la Hollywood într-o scurtă aparţie în filmul „Goal!”, alături de Zinedine Zidane şi de Raul. Englezul a apărut apoi şi în partea doua a filmului, „Goal II: Living the Dream”, acolo unde a avut un rol ceva mai important, deoarece personajul se transferase chiar la Real Madrid. În film apar atât Beckham, cât şi restul jucătorilor de la Real. David Beckham a încheiat seria „Goal” cu ultimul film din triologie, „Goal III: Taking on the World”, acolo unde acţiunea s-a concentrat pe Campionatul Mondial din 2006.

După această serie, Beckham a declarat că nu se simte pregătit să înceapă o carieră în actorie. Cu toate acestea, David este prieten cu Guy Ritchie, astfel că a acceptat să apară în două dintre filmele lui. Primul a fost The Man from U.N.C.L.E. (bazat pe serialul cu acelaşi nume din 1964), dar şi în King Arthur: Legenda Sabiei.

Michael Jordan

Considerat de mulţi drept cel mai mare baschetbalist din istorie, Michael Jordan nu avea cum să nu ajungă cel puţin o dată la Hollywood. Una dintre cele mai cunoscute apariţii ale lui Jordan este cea din filmul „Space Jam”. Conduse din teren de Bugs Bunny, personajele din Looney Tunes încearcă cu disperare să câştige un meci de baschet pentru a redeveni fiinţe umane. Ei apelează astfel al serviciile fostului mare baschetbalist, Michael Jordan. Filmul durează o oră şi 28 de minute şi este creditat cu nota 6.4 de către siteul IMDb.

Pele

Pentru mulţi el încă este cel mai mare jucător de fotbal al lumii. Pentru Pele nimic nu a fost imposibil. El a câștigat trei Cupe  Mondiale cu echipa națională a Braziliei (Suedia 1958, Chile 1962, Mexic 1970). A marcat peste 1200 goluri în timpul carierei (în peste 1300 de meciuri oficiale). Acestea şi multe alte performanţe au făcut ca, inevitabil, Pele să devină stea de cinema. Brazilianul are la activ nu mai puţin de zece apariţii în calitate de actor. Ultimul este apărut chiar în urmă cu doi ani şi poartă numele de „Pele: Naşterea unei legende”. Pelé. 

În film este prezentat cum înainte să devină o figură legendară, micul Pele s-a ridicat din mahalaua orașului Sao Paulo, din Brazilia, unde era atât de sărac că nu își permitea nici măcar o minge de fotbal. Filmul prezintă cea mai importantă poveste sportivă a secolului 20. Solidão, Uma Linda História de Amor, Os Trapalhões e o Rei do Futebol, Hotshot (1986), Pedro Mico (1985), A Minor Miracle (1983), Victory (1981) şi A Marcha (1972) sunt alte producţii cinematografice care îl au în distribuţie pe Pele.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.