fifa the best trophy
fifa the best trophy

FIFA The Best | Finalul anului se apropie cu pași repezi, iar odată cu el vin și mult așteptatele distincții acordate de FIFA. Pentru premiul The Best, cel care va fi acordat celui mai bun jucător din acest an, se luptă trei fotbaliști, Cristiano Ronaldo, Mohamed Salah și Luka Modric.

FIFA The Best – Cristiano Ronaldo

Câștigătorul precedentelor două ediții ale premiilor FIFA The Best, Cristiano Ronaldo nu avea cum să lipsească de pe lista finaliștilor nici în acest an. Superstarul portughez a condus-o pe Real Madrid spre al treilea trofeu consecutiv în UEFA Champions League, o performanță unică în istoria recentă a celei mai importante competiții intercluburi din Europa. Totuși, transferul la Juventus și forma slabă arătată în tricoul Bătrânei Doamne l-ar putea deposeda pe Ronaldo de un al treilea trofeu de cel mai bun jucător din lume. A pățit-o deja în cursa pentru titlul de cel mai bun jucător al sezonului trecut din Liga Campionilor. Titlul i-a revenit croatului Luka Modric, fostul său coleg de la Real Madrid.

FIFA The Best – Luka Modric

Croatul este considerat acum principal favorit la primirea distincției FIFA The Best. Cucerirea celui de-al treilea trofeu consecutiv în UEFA Champions League reprezintă doar jumătate. Ceea ce va cântări probabil decisiv va fi prestația lui Modric de la Campionatul Mondial din această vară. Căpitanul croat și-a condus naționala spre o finală istorică cu Franța. Chiar dacă ex-iugoslavii au pierdut ultimul act, Modric a fost declarat jucătorul turneului. Mijlocaș de creație, croatul nu are cifre la nivelul competitorilor săi, dar aportul său la fiecare meci este unul determinant.

FIFA The Best – Mohamed Salah

Ultimul pe lista finaliștilor pentru premiul FIFA The Best este egipteanul Mohamed Salah. Fotbalistul lui Liverpool a avut un an 2018 fantastic, reușind să îi poarte pe cormorani până în finala Ligii Campionilor. Ar fi putut fi decisiv și în ultimul act dacă nu ar fi ipărăsit terenul încă din startul primei reprize, accidentat de Sergio Ramos. Cifrele egipteanului spun totul despre sezonul fantastic pe care l-a avut. În 52 de meciuri jucate în toate competițiile, Salah a marcat 44 de goluri și a dat 16 assisturi. În plus, a fost decisiv la calificarea Egiptului la Cupa Mondială. Din păcate, la turneul final, faraonii nu au impresionat, iar acest lucru ar putea cântări decisiv în alegerea specialiștilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.