Evoluția jocului FIFA
Evoluția jocului FIFA

EA Sports a dat o adevărată lovitură odată cu lansarea primului joc FIFA. În cei 25 de ani de existență, cel mai cunoscut simulator de fotbal a devenit acum un fenomen, vândut în milioane de bucăți la fiecare ediție.

25 de ani, zeci de titluri scoase pe piață și milioane de versiuni vândute. Așa se poate descrie în câteva cuvinte cel mai cunoscut joc lansat vreodată de producătorul american Electronic Arts (EA). FIFA este este un adevărat fenomen la nivel mondial, iar jocul evoluează cu fiecare nouă ediție apărută.

FIFA 19

Începem cu cel mai recent titlu pregătit de gigantul american EA Sports. De altfel, aceasta este și cea mai așteptată ediție după foarte mult timp. Iar asta doar datorită marelui anunț făcut în vara anului 2018. EA Sports a lansat trailerul pentru noul joc, unde totul se concentrează pe UEFA Champions League. Cea mai importantă competiție intercluburi revine, astfel, în portofoliul celor de la EA Sports după o pauză de zece ani.

În tot acest timp, licența pentru competițiile deținute de UEFA, Champions League și Europa League, a fost la rivalii de la Konami, producătorii jocului PES (Pro Evolution Soccer). Așa cum vă spuneam, noul titlu din seria FIFA a fost prezentat într-un mod cu totul aparte pe site-ul gândit special de EA Sports pentru celebrul joc video (CLICK AICI).

Dacă așa arată acum FIFA 19, haideți să vedem cum se prezenta ultima ediție a jocului în care a fost inclusă și UEFA Champions League. Se întâmpla în 2007, iar atunci, spre deosebire de actuala versiune, ediția de Champions League nu era inclusă în FIFA, ci EA Sports a lansat un joc separat de titlul inițial.

FIFA. Anii ’90

Totul a început în decembrie 1993, când EA Sports, o companie nouă pe piața la acea perioadă, a lansat FIFA International Soccer, cunoscut drept FIFA 94. Nu existau consolele de jocuri din zilele noastre, însă ideea unui simulator de fotbal le-a atras atenția tuturor, mai ales că se apropia Campionatul Mondial de fotbal din Statele Unite ale Americii. Nici măcar numele jucătorilor nu erau reale, dar grafica foarte bună, cel puțin pentru acel an, a făcut ca jocul să fie foarte bine primit de publicul iubitor al sportului rege.

După un nou succes cu FIFA 95, în care au fost incluse campionate precum Bundesliga, Serie A, La Liga, Premier League, Ligue 1 sau Eredivisie, seria a continuat cu o nouă bornă extrem de importantă pentru istoria jocului. FIFA 96 a fost primul titlu care a venit cu numele reale ale jucătorilor, cu pozițiile lor, dar și cu celebrele ratinguri atât de importante în zilele noastre, mai ales pentru FIFA Ultimate Team.

De altfel, FIFA 96 a mai înregistrat alte premiere. A fost pentru prima dată când simulatorul de fotbal a fost lansat pentru PlayStation și pentru calculator.


FIFA 97 a venit și ea cu noutăți importante. Cea mai notabilă este, fără îndoială, cea a includerii fotbalului în sală.

Dacă Mondialul din 1994 s-a bucurat de primul joc de FIFA din istorie, turneul final din Franța, din 1998, a fost împachetat într-un mod inedit de cei de la EA Sports. Pe lângă clasicul FIFA 99, producătorul american a scos, separat, și FIFA: Road to World Cup 1998.

FIFA. Anii 2000

Odată cu intrarea în noul mileniu, EA Sports a impus noi tendințe și a venit cu o versiune cu mult îmbunătățită a simulatorului de fotbal. FIFA 2000 a arătat foarte bine și a adus încasări serioase producătorului american de jocuri.

Imediat după FIFA 2000, EA Sports a impresionat din nou cu titlul pregătit special pentru Campionatul Mondial din 2002, găzduit de Japonia și Coreea de Sud. Celebrele șuturi cu mingea Fevernova plină de flăcări sau controlul îmbunătățit al jucătorilor sunt doar câteva exemple ale upgrade-urilor făcute de EA Sports pentru celebrul simulator de fotbal.

Un alt reper extrem de important în istoria jocurilor de FIFA a avut loc în 2005, când EA Sports, pe lângă titlul clasic FIFA 06, a lansat și FIFA Street. Aici, starurile fotbalului mondial, în frunte cu Ronaldinho, ieșeau în spatele blocului și dădeau drumul la scheme și driblinguri spectaculoase într-un joc inedit de miuță. Ulterior, au urmat și FIFA Street 2 și FIFA Street 3.

Așa am ajuns la momentul zero al celebrului joc. Anul 2006, FIFA 07. Odată cu acest titlu, simulatorul de fotbal creat de EA Sports a intrat într-o nouă eră, o eră a evoluției continue și a motoarelor grafice de-a dreptul uluitoare.

Jocul a devenit un fenomen la nivel internațional, iar acum FIFA se joacă la cele mai importante competiții de gaming din întreaga lume. În plus, odată cu FIFA 17, EA Sports a creat un nou mod de joc, cu totul special: „The Journey”. Povestea începe cu tânărul Alex Hunter, care va fi personajul controlat de voi și a cărui carieră va sta în mâinile voastre.

Ca să înțelegem cât de mult a evoluat FIFA în cei 25 de ani, haideți să ne aruncăm o privire pe un filmuleț cu gameplay-ul din fiecare titlu apărut în seria lansată de EA Sports.

FIFA. Ultimate Team

FIFA Ultimate Team este modul de jocul gândit de EA Sports, în special, pentru pasionații de jocuri online. Cum producătorul american de jocuri video n-a avut succesul așteptat cu FIFA Manager, a apelat la o altă strategie cel puțin asemănătoare.

Așa a luat naștere FIFA Ultimate Team, locul în care vă cumpărați jucătorii pe care-i doriți, vă manageriați echipa după propriile dorințe și vă întreceți în competiții cu alte milioane de jucători din întreaga lume. De altfel, jocul a evoluat, iar acum, prin intermediul FIFA Ultimate Team, cei mai experimentați gameri produc bani serioși, atât din turneele internaționale, cât și din tutorialele de pe YouTube.

Iar dacă nu vreți sau dacă nu aveți un cont pentru a vă juca online, nu vă speriați. FIFA Ultimate Team poate fi accesat și în modul offline, gameplay-ul fiind la fel din toate punctele de vedere.

Recenzie articol
  • Calitate informații
5

Rezumat

25 de ani, zeci de titluri scoase pe piață și milioane de versiuni vândute. Așa se poate descrie în câteva cuvinte cel mai cunoscut joc lansat vreodată de producătorul american Electronic Arts (EA). FIFA este este un adevărat fenomen la nivel mondial, iar jocul evoluează cu fiecare nouă ediție apărută.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.