Counter Strike
Counter Strike

Counter-Strike (CS) este o serie de jocuri video de tip shooter first-person, în care echipe de teroriști se luptă să comită un act terorist (bombardamente, luări de ostatici) și contra-teroriști încearcă să o împiedice (bombardament, salvare de ostaici).

Seria a început pe Windows în 1999, cu primul joc, Counter-Strike. A fost inițial lansată ca o modificare pentru Half-Life și proiectată de Minh „Gooseman” Le și Jess „Cliffe” Cliffe înainte ca drepturile asupra proprietății intelectuale a jocului să fie achiziționate de Valve Corporation, dezvoltatorii Half-Life .

Acest joc original a fost urmat de Counter-Strike: Condition Zero, dezvoltat de studiourile Turtle Rock și lansat în 2004. În luna noiembrie a acelui an, Counter-Strike: Source a fost lansat de Valve. Lansat la doar opt luni dupa conditia Zero, Sursa a fost un remake al Counter-Strike-ului original si primul din seria care a rulat pe noul motor Source creat de Valve. Al patrulea joc din seria principală, Counter-Strike: Global Offensive, a fost lansat de Valve în 2012 pentru Windows, OS X, Xbox 360 și PlayStation 3. Hidden Path Entertainment, care a lucrat și la Counter-Strike: Source after release , a ajutat la dezvoltarea jocului alături de Valve.

Au fost create mai multe titluri de tip spin-off create în comunitate de-a lungul anilor. Acestea includ seriile Online, Neo și Nexon: Zombies.

Evoluția jocului Counter Strike (CS)

Counter Strike

Inițial, o adaptare pentru Half-Life, drepturile la Counter-Strike, precum și dezvoltatorii care lucrează pe aceasta au fost achiziționate de Valve Corporation în 2000. Jocul a primit un port la Xbox în 2003. [6] A fost, de asemenea, ported pentru OS X și Linux sub forma unui beta în ianuarie 2013. O versiune completă a fost publicată în aprilie 2013.

Condition Zero

Dezvoltată de studiourile Turtle Rock și lansată în 2004, ediţia a folosit motorul Half-Life GoldSrc, similar cu predecesorul său. Pe lângă modul multiplayer, a inclus și un singur mod de jucător cu o campanie „plină” și niveluri de bonusuri. Jocul a primit recenzii mixte în contrast cu predecesorul său și a fost rapid urmat de o intrare ulterioară în seria intitulată Counter-Strike: Source.

Source

A fost primul joc lansat public de Valve Corporation pentru a rula pe motorul Source. Counter-Strike: Sursa a fost lansată inițial ca membru beta al programului Valve Cyber Café la 11 august 2004. Pe 18 august 2004, versiunea beta a fost lansată proprietarilor Counter-Strike: Condition Zero și cei care au primit un voucher Half-Life 2 cu câteva carduri video ATI Radeon. În timp ce versiunea originală a inclus o versiune pentru Microsoft Windows, jocul a primit în cele din urmă un port la OS X pe 23 iunie 2010, cu un port Linux ulterior în 2013.

Global Offensive

A fost cea de-a patra versiune din seria Counter-Strike, dezvoltată de Valve, în 2012. La fel ca Counter-Strike: Sursa jocului rulează pe motorul Source. Este disponibil pe Microsoft Windows, OSX și Linux, precum și pe consolele Xbox 360 și PlayStation 3 și este compatibil înapoi cu consola Xbox One.

Alte jocuri CS

Neo

O adaptare arcade japoneză a Counter-Strike, modificarea originală a jocului Half-Life multiplayer. Acesta este publicat de Namco și rulează pe un sistem Linux. Jocul implică personaje anime create într-o versiune futuristică proiectată de Counter-Strike. O selecție de misiuni single-player, mini-jocuri și evenimente sezoniere au fost adăugate pentru a prelungi interesul jocului cu jucătorii.

Online series

Counter-Strike Online este un spin-off gratuit, disponibil în mare parte din Asia de Est. Acesta a fost dezvoltat de Nexon, cu o supraveghere de la Valve Corporation. Utilizează un model de micropayment care este gestionat de o versiune personalizată a back-end-ului Steam.

Nexon: Zombies

În august 2014, Nexon a anunțat Counter-Strike Nexon: Zombies și un spin-off cu tematică zombie , dezvoltat pe motorul de jocuri GoldSrc. Pe 23 septembrie 2014, pe Steam a fost lansată o versiune beta open. [ Jocul a fost lansat pe 7 octombrie 2014, cu 50 de hărți și 20 de moduri de joc.  Jocul include atât moduri de jucător, cât și player, cum ar fi deathmatch de echipă, salvare de ostateci, deflație de bombe și moduri de joc împotriva mediului cum ar fi misiuni de campanie de cooperare și apărare de bază.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.