Evolutia jocului Call of Duty
Evolutia jocului Call of Duty

Call of Duty este, fără îndoială, seria shooter cu cel mai mare succes din toate timpurile. Totul a început în 2003, iar, de-a lungul timpului, fiecare titlu din seria Call of Duty s-a bucurat de un succes uriaș printre gamerii și criticii din întreaga lume.

Cele mai intense experiențe de pe câmpurile de luptă din cel de-Al Doilea Război Mondial, din viitor sau din zilele noastre pot fi trăite în seria de jocuri Call of Duty. În cei 15 ani de existență, toate titlurile lansate pe piață le-au adus producătorilor de la Activision încasări uriașe și o serie lungă de aprecieri.

Call of Duty (2003)

Primul Call of Duty din serie a avut lansarea oficială pe 29 octombrie 2003, inițial cu o variantă pentru desktop, urmată și de versiuni pentru N-Gage, Xbox 360 și PlayStation 3. Multe povești și gameplay-ul din primul Call of Duty au fost inspirate, susțin cârcotașii, din Medal of Honor, jocul produs de EA Games.

Însă, Call of Duty a avut un succes mult mai mare decât Medal of Honor, iar acțiunea are loc în cel de-Al Doilea Război Mondial. Toate armele din acea perioadă, cele mai importante bătălii și cele mai intense experiențe din războiul dus între 1939 și 1945 au fost surprinse în primul joc din seria Call of Duty.

În acest joc, gamerii vor lupta împotriva naziștilor și vor fi, rând pe rând, parte din armata americană, din armată britanică și din armata sovietică. Jocul a fost extrem de apreciat și a câștigat nenumărate premii oferite de publicațiile de specialitate. Cu note de peste 9 stele din 10, Call of Duty s-a vândut, în primii zece ani de la lansare, în peste 4.5 milioane de copii în toată lumea și le-a adus producătorilor încasări de peste 80 de milioane de dolari.

Call of Duty 2 (2005)

Continuare seriei a venit în octombrie 2005. La doar doi ani după lansarea primului joc, Activision a scos Call of Duty 2. Acțiunea are loc tot în Al Doilea Război Mondial, iar experiențele de pe front sunt trăite din trei puncte de vedere: unul al soldatului din Armata Roșie, altul al unui soldat din Armata Statelor Unite ale Americi, iar ultimul din perspectiva unui soldat britanic. Jocul are 27 de misiuni și patru nivele de dificultate: Easy, Regular, Hardened și Veteran.

Call of Duty 3 (2006)

Call of Duty 3 a apărut la finalul anului 2006 și îi duce pe gameri tot pe fronturile însângerate din cel de-Al Doilea Război Mondial. De această dată, producătorii de la Activision au introdus și misiuni cu armata canadiană, dar și cu cea poloneză. Luptele dure împotriva naziștilor, poveștile emoționante și bătăliile dramatice de pe câmpurile de luptă sunt trăite la cele mai înalte cote prin intermediul jocului Call of Duty 3.

Call of Duty 4: Modern Warfare (2007)

Primul joc din seria Call of Duty în care acțiunea nu are loc în cel de-Al Doilea Război Mondial a fost lansat în noiembrie 2007. Povestea se petrece în viitor (față de momentul lansării), mai exact, în 2011, când armata americană are o misiune capitală pe teritoriile Rusiei. La fel ca precedentele titluri din serie, Call of Duty 4 a fost foarte bine primit de critici și de publicul țintă din toată lumea.

Call of Duty: World at War (2008)

Odată cu acest titlu, seria Call of Duty revine în locul în care s-a consacrat. Bătăliile și luptele încrâncenate din Al Doilea Război Mondial revin în centrul atenției. Apărut în 2008, jocul îi poartă pe gameri pe cele mai importante teritorii din cadrul uriașului război care a distrus întreaga planetă, inclusiv în Berlin sau Stalingrad.

Call of Duty: Modern Warfare 2 (2009)

Acțiunea din Call of Duty: Modern Warfare 2 are loc la cinci ani de la primul joc cu acest nume. Misiunile secrete ale CIA, armele și controversele cu rușii sunt doar câteva dintre secretele prin care Modern Warfare 2 i-a cucerit pe fani.

Call of Duty: Black Ops (2010)

1961, Războiul Rece. Misiunile secrete ale armatei americane îi poartă pe gameri în Munții Ural, în Kazahstan, în Cuba, în Siberia, în Hong Kong, iar lista poate continua așa la nesfârșit. Cu nume importante pe lista de voiceover, precum Edd Harris, Sam Worthington sau Ice Cube, Call of Duty: Black Ops este încă o lovitură dată de producătorii de la Activision.

Call of Duty: Modern Warfare 3 (2011)

Cum primele două jocuri Modern Warfare s-au bucurat de un succes uriaș, producătorii jocului Call of Duty au revenit și cu cea de-a treia parte a acestei mini-serii. Modern Warfare 3 continuă povestea începută în al doilea titlu și îi duce pe utilizatori pe străzile însângerate din Londra, New York sau Praga. Jocul a fost un adevărat succes pentru Activision și a adus încasări de peste 500 de milioane de dolari.

Call of Duty: Black Ops 2 (2012)

Dacă Modern Warfare s-a bucurat de trei părți, Black Ops a avut și el o continuare. Apărut în finalul anului 2012, jocul are două povești: una în ultimii ani ai primului Război Rece (1981-198), iar cea de-a doua în cel de-al doilea Război Rece, anul 2025.

Call of Duty: Ghosts (2013)

Jocul are o poveste extrem de complexă, desfășurată pe teritoriile Americii de Sud și din Caraibe, iar unele misiuni au loc și în spațiul cosmic.

Call of Duty: Advanced Warfare (2014)

Desfășurat într-un cadru futurist, anul 2054, Call of Duty: Advancea Warfare prezintă povestea Armatei Marine a Statelor Unite ale Americii în războiul pe care-l duce cu reprezentanții Coreei de Nord, dar și cu alte personaje cu intenții malefice.

Call of Duty: Black Ops 3 (2015)

Cel de-al treilea joc Black Ops continuă povestea Războiului Rece, însă, de această dată, mută acțiunea în anul 2065 și merge în Africa, unde luptele se vor da pe tărâmuri precum Ethiopia sau Egipt.

Call of Duty: Infinite Warfare (2016)

Acțiunea are loc tot în viitor, iar Pământul este aproape de dispariția definitivă. Poluarea și un atac nuclear i-au determinat pe oameni să-și caute alte locuri în spațiu, iar majoritatea luptelor se dau pe teritorii necunoscute pentru oameni.

Call of Duty: WWII (2017)

Acțiunea din Call of Duty revine în cel de-Al Doilea Război Mondial. Povestea începe în luna iunie a anului 1944, iar jocul prezintă luptele dramatice pe care le-au dus americanii în Normandia, unde au sărit în ajutorul Aliaților în lupta lor împotriva naziștilor.

Recenzie articol
  • Calitate informații
5

Rezumat

Cele mai intense experiențe de pe câmpurile de luptă din cel de-Al Doilea Război Mondial, din viitor sau din zilele noastre pot fi trăite în seria de jocuri Call of Duty. În cei 15 ani de existență, toate titlurile lansate pe piață le-au adus producătorilor de la Activision încasări uriașe și o serie lungă de aprecieri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.