Hutchinson si Talisca, jucatorii echipei Besiktas
Hutchinson si Talisca, jucatorii echipei Besiktas

Grupa I este una dintre cele mai puțin atractive din actualul sezon al UEFA Europa League, dar este totodată una dintre cele mai echilibrate. Beșiktaș, Genk, Malmo FF și Sarpsborg se vor lupta pentru unul din cele două locuri care duc în primăvara europeană.

Grupa I: program, rezultate, clasament

20 septembrie, ora 19:55 Beșiktaș – Sarpsborg  3-1
20 septembrie, ora 19:55 Genk – Malmo FF  2-0

04 octombrie, ora 22:00 Malmo FF – Beșiktaș
04 octombrie, ora 22:00 Sarpsborg – Genk

25 octombrie, ora 22:00 Sarpsborg – Malmo FF
25 octombrie, ora 22:00 Beșiktaș – Genk

08 noiembrie, ora 19:55 Malmo FF – Sarpsborg
08 noiembrie, ora 19:55 Genk – Beșiktaș

29 noiembrie, ora 22:00 Sarpsborg – Beșiktaș
29 noiembrie, ora 22:00 Malmo FF – Genk

13 decembrie, ora 19:55 Beșiktaș – Malmo FF
13 decembrie, ora 19:55 Genk – Sarpsborg

Cote și ponturi la pariuri sportive Grupa I

Grupa I ne oferă o situație rar întâlnită în cupele europene. Niciuna dintre cele patru echipe nu se evidențiază ca favorită. Dovadă în cotele pe care le-au oferit casele de pariuri – nimeni nu scade sub 2.00. Totuși, Beșiktaș se detașează oarecum de restul plutonului. Turcii au cota 2.15 pentru câștigarea grupei.

Cote pentru câștigarea grupei I
Beșiktaș – 2.15
KRC Genk – 3.00
Malmo FF – 5.00
Sarpsborg – 9.50

Echilibrul se păstrează și în ceea ce privește ieșirea din grupă. Beșiktaș și KRC Genk sunt considerate favorite pentru a ocupa cele două locuri din 16-imile de finală. Malmo, fosta adversară a CFR-ului din preliminarii, este considerată cu a treia șansă, în timp ce debutanta Sarpsborg ar avea nevoie de o minune pentru a ieși din grupe, conform caselor de pariuri.

Cote pentru ieșirea din grupă
Beșiktaș – 1.22
KRC Genk – 1.42
Malmo FF – 2.75
Sarpsborg – 4.75

În ceea ce privește șansele de a câștiga trofeul UEFA Europa League, niciuna dintre cele patru echipe din Grupa I nu se regăsește pe lista capilor de serie. Beșiktaș stă cel mai bine la acest capitol, fiind considerată a 16-a favorită, cu o cotă de 75.00. Genk și Malmo sunt puțin mai jos pe listă, cota lor fiind de două ori mai mare. Din nou, debutanta Sarpsborg încheie lista. Cine mizează pe norvegieni își poate înmulți investiția de 400 de ori. Cu condiția ca și echipa să triumfe.

De ce este Beșiktaș favorită în Grupa I

Din această grupă echilibrată, echipa care se detașează este Beșiktaș Istanbul. Locul 4 în sezonul trecut din campionatul Turciei, vulturii au un important palmares european. Chiar dacă nu au reușit până acum să ajungă mai sus de sferturi, reprezintă o prezență obișnuită în grupe. În acest an s-au calificat pentru a cincea oară consecutiv în grupe, a treia oară în UEFA Europa League. În ultimele două sezoane, fosta campioană din Turcia a jucat în grupele UCL. Prima oară au terminat pe locul 3 și au ajuns până în sferturile UEFA Europa League. Stagiunea trecută, Beșiktaș și-a câștigat grupa din UCL și a mers în optimi, unde a fost eliminată de Bayern. Aceste experiențe o fac favorită în grupa I.

Cine transmite Grupa I din Champions League la TV

Drepturile TV din UEFA Europa League au fost achiziționate pentru următorii trei ani de trei trusturi media de la noi din țară. Este vorba despre Telekom Sport, Digi Sport și Look TV. Primele două, Telekom Sport și Digi Sport vor transmite câte opt meciuri din faza grupelor. Trustul Look TV are doar două posturi de sport, ceea ce înseamnă că va transmite doar patru meciuri în fiecare seară.

CITEȘTE ȘI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.