Andrei Ivan, jucator Rapid Viena
Andrei Ivan, jucator Rapid Viena

Andrei Ivan și Rapid Viena iau startul în noul sezon din UEFA Europa League în Grupa G. Austriecii au o misiune aproape imposibilă de a ieși din grupă. Se vor lupta cu Villarreal, cu Spartak Moscova și cu Glasgow Rangers pentru primele două locuri.

Grupa G: program, rezultate, clasament

20 septembrie, ora 19:55 Villarreal – Rangers  2-2
20 septembrie, ora 19:55 Rapid Viena – Spartak Moscova  2-0

04 octombrie, ora 22:00 Spartak Moscova – Villarreal
04 octombrie, ora 22:00 Rangers – Rapid Viena

25 octombrie, ora 22:00 Rangers – Spartak Moscova
25 octombrie, ora 22:00 Villarreal – Rapid Viena

08 noiembrie, ora 19:55 Spartak Moscova – Rangers
08 noiembrie, ora 19:55 Rapid Viena – Villarreal

29 noiembrie, ora 17:50 Spartak Moscova – Rapid Viena
29 noiembrie, ora 22:00 Rangers – Villarreal

13 decembrie, ora 19:55 Villarreal – Spartak Moscova
13 decembrie, ora 19:55 Rapid Viena – Rangers

Cote și ponturi la pariuri sportive Grupa G

Una dintre forțele Spaniei în acest moment, Villarreal este favorita specialiștilor pentru a câștiga grupa G. Submarinul Galben a primit cota 1.58 pentru a termina pe primul loc, la mare distanță de adversarele ei. Rușii de la Spartak Moscova îi urmează în preferințele caselor de pariuri, cu o cotă de 5.00.

Cote pentru câștigarea grupei G
Villarreal – 1.58
Spartak Moscova – 5.00
Rapid Viena – 8.00
Rangers – 8.00

Echipa lui Andrei Ivan a avut o viață grea în drumul ei spre grupele UEFA Europa League și va avea o viață și mai grea pentru a ieșit din grupă. Echipa austriacă este considerată outsider și a fost plasată de casele de pariuri la același nivel cu scoțienii de la Rangers. Ambele au primit cota 2.85 pentru a termina pe unul dintre primele două locuri

Cote pentru ieșirea din grupă
Villarreal – 1.18
Spartak Moscova – 1.80
Rapid Viena – 2.85
Rangers – 2.85

Villarreal nu este doar favorita grupei G, ci și una dintre favoritele specialiștilor pentru cucerirea trofeului UEFA Europa League. Elevii lui Javier Calleja este cotată cu a șaptea șansp la câștigarea celei de-a doua competiții europene, la același nivel cu Lazio și cu Olympique Marseille, cu o cotă de 35.00. Spartak Moscova apare și ea în prima jumătate a listei favoritelor, cu o cotă de 75.00. În schimb, Rapid Viena și Glasgow Rangers sunt în coada listei, fiecare dintre ele având cota 400.00 pentru a ridica trofeul la finalul sezonului. Doar șase echipe au o cotă mai mare decât echipa lui Andrei Ivan, ori echipa lui Steven Gerrard.

De ce este Villarreal favorită în Grupa G

Deținătoare a două trofee de Cupa UEFA Intertoto, Villarreal nu se poate lăuda cu o experiență bogată europeană. Din 2002, de la debutul în competițiile continentale, Submarinul Galben s-a impus însă ca o echipă greu de bătut. Absolut în fiecare sezon în care a luat startul, Villarreal a reușit să ajungă în grupe. A fost chiar foarte aproape și de trofeu. În 2004 a jucat în semifinalele Cupei UEFA, în 2006 a jucat semifinale de UEFA Champions League, iar în 2010 și 2016 a jucat semifinale de UEFA Europa League. Practic, foarte rar s-a întâmplat ca Villarreal să nu iasă din grupă. După semifinala din 2016, echipa a avut alte două prezențe în grupele UEL, de fiecare dată a reușit să meargă în primăvara europeană, dar drumul i-a fost blocat în 16-imi. În urmă cu doi ani a fost eliminată de AS Roma, iar sezonul trecut a fost scoasă din competiție de Ol. Lyon.

Cine transmite Grupa G din Champions League la TV

Drepturile TV din UEFA Europa League au fost achiziționate pentru următorii trei ani de trei trusturi media de la noi din țară. Este vorba despre Telekom Sport, Digi Sport și Look TV. Primele două, Telekom Sport și Digi Sport vor transmite câte opt meciuri din faza grupelor. Trustul Look TV are doar două posturi de sport, ceea ce înseamnă că va transmite doar patru meciuri în fiecare seară.

CITEȘTE ȘI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.