Roberto Soldado, Fenerbahce
Roberto Soldado, Fenerbahce

Lupta pentru calificarea din grupa D a UEFA Europa League se anunță extrem de încinsă. Avem la start trei echipe extrem de apropiate ca valoare – Anderlecht, Fenerbahce și Dinamo Zagreb, dar și un outsider care a demonstrat că poate fi surpriza grupeei, Spartak Trnava.

Grupa D: program, rezultate, clasament

20 septembrie, ora 22:00 Spartak Trnava – Anderlecht  1-0
20 septembrie, ora 22:00 Dinamo Zagreb – Fenerbahce  4-1

04 octombrie, ora 19:55 Fenerbahce – Spartak Trnava
04 octombrie, ora 19:55 Anderlecht – Dinamo Zagreb

25 octombrie, ora 19:55 Anderlecht – Fenerbahce
25 octombrie, ora 19:55 Spartak Trnava – Dinamo Zagreb

08 noiembrie, ora 17:50 Fenerbahce – Anderlecht
08 noiembrie, ora 22:00 Dinamo Zagreb – Spartak Trnava

29 noiembrie, ora 19:55 Anderlecht – Spartak Trnava
29 noiembrie, ora 19:55 Fenerbahce – Dinamo Zagreb

13 decembrie, ora 22:00 Spartak Trnava – Fenerbahce
13 decembrie, ora 22:00 Dinamo Zagreb – Anderlecht

Cote și ponturi la pariuri sportive Grupa D

Ajunsă în UEFA Europa League după ce a eșuat în preliminariile Ligii Campionilor, Fenerbahce este considerată favorita grupei D. Vicecampioana Turciei a primit cota 2.15 pentru câștigarea grupei din partea caselor de pariuri. În rest, doar Anderlecht mai are o cotă sub 3.00 din această grupă.

Cote pentru câștigarea grupei D
Fenerbahce – 2.15
Anderlecht – 2.75
Dinamo Zagreb – 5.00
Spartak Trnava – 20.00

Cotele sunt mult mai apropiate în ceea ce privește echipele care vor termina pe primele două locuri și vor merge în primăvara europeană. Fenerbahce și Anderlecht au cote sub 1.50, iar cel mai bun pariu este să mizați că ambele vor merge mai departe, indiferent de ordinea în clasament. Cota pentru această combinație este de 1.77.

Cote pentru ieșirea din grupă
Fenerbahce – 1.27
Anderlecht – 1.40
Dinamo Zagreb – 2.25
Spartak Trnava – 6.50

Niciuna dintre echipele din Grupa D nu se află pe lista favoritelor pentru câștigarea Ligii Europa în acest sezon. Cel mai sus pe lista favoritelor se află Fenerbahce, cu o cotă de 50.00. Imediat în spatele ei se află fosta echipă a lui Chipciu și Stanciu, a cărei cotă pentru câștigarea trofeului este 75.00. La celălalt capăt al listei se află Spartak Trnava, echipă aflată la prima prezență în grupele unei competiții europene după o așteptare de 22 de ani. Campioana Slovaciei are cota 500.00 pentru câștigarea trofeului, cotă întrecută doar de Apollon Limassol și de Dudelange.

De ce este Fenerbahce favorită în Grupa D

Este destul de greu să identificăm o favorită în grupa D, această postură fiind disputată de Fenerbahce și de Anderlecht. Toată lumea merge însă pe mâna vicecampioanei Turciei, care are și un lot mai puternic, dar și o mai mare experiență europeană. Echipa lui Phillip Cocu i-a transferat în această vară, printre alții, pe Jailson (Gremio), Diego Reyes (FC Porto), Islam Slimani (Ludogoret) și pe Andre Ayew (Swansea). Semifinalista UEFA Europa League din 2013, Fenerbahce a mai prins doar de două ori grupele de atunci. De fiecare dată nu a avut însă probleme în a se califica în primăvara europeană. În urmă cu doi ani a terminat chiar pe primul loc într-o grupă cu Manchester United, Feyenoord și Zorya Luhansk.

Cine transmite Grupa D din Champions League la TV

Drepturile TV din UEFA Europa League au fost achiziționate pentru următorii trei ani de trei trusturi media de la noi din țară. Este vorba despre Telekom Sport, Digi Sport și Look TV. Primele două, Telekom Sport și Digi Sport vor transmite câte opt meciuri din faza grupelor. Trustul Look TV are doar două posturi de sport, ceea ce înseamnă că va transmite doar patru meciuri în fiecare seară.

CITEȘTE ȘI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.