Alexandru Baluta, jucator Slavia Praga
Alexandru Baluta, jucator Slavia Praga

Alexandru Băluță și Slavia Praga iau startul în grupa C în UEFA Europa League. Vicecampionii Cehiei vor avea o misiune aproape imposibilă pentru a se califica în primăvara europeană. Adversare le vor fi Zenit St. Petersburg, Bordeaux și FC Copenhaga.

Grupa C: program, rezultate, clasament

20 septembrie, ora 22:00 Slavia Praga – Bordeaux  1-0
20 septembrie, ora 22:00 Copenhaga – Zenit St. Petersburg  1-1

04 octombrie, ora 19:55 Bordeaux – Copenhaga
04 octombrie, ora 19:55 Zenit St. Petersburg – Slavia Praga

25 octombrie, ora 19:55 Zenit St. Petersburg – Bordeaux
25 octombrie, ora 19:55 Copenhaga – Slavia Praga

08 noiembrie, ora 22:00 Bordeaux – Zenit St. Petersburg
08 noiembrie, ora 22:00 Slavia Praga – Copenhaga

29 noiembrie, ora 19:55 Zenit St. Petersburg – Copenhaga
29 noiembrie, ora 19:55 Bordeaux – Slavia Praga

13 decembrie, ora 22:00 Copenhaga – Bordeaux
13 decembrie, ora 22:00 Slavia Praga – Zenit St. Petersburg

Cote și ponturi la pariuri sportive Grupa C

Una dintre echipele de tradiție ale Rusiei, Zenit St. Petersburg nu a mai reușit în ultimii ani să pună probleme la nivel înalt. Cu toate acestea este considerată favorită în Grupa C, mai ales că nici adversarii nu sunt unii de calibru. Rușii au o cotă de 1.70 pentru câștigarea grupei. A doua favorită este Bordeaux, fosta campioană a Franței, revenită după trei ani în grupele competițiilor continentale.

Cote pentru câștigarea grupei C
Zenit St. Petersburg – 1.70
Bordeaux – 4.25
FC Copenhaga – 7.00
Slavia Praga – 9.00

În ceea ce privește ieșirea din grupă, cotele sunt ceva mai echilibrate. Zenit și Bordeaux sunt din nou favorite să ocupe primele două poziții, ambele avnd cote sub 2.00. Cele mai mici șanse le are echipa lui Alexandru Băluță, conform caselor de pariuri. Cine mizează pe faptul că vicecampionii Cehiei vor merge în primăvara europeană își va tripla investiția. Ar fi prima astfel de performanță pentru Slavia după o așteptare de 11 ani.

Cote pentru ieșirea din grupă
Zenit St. Petersburg – 1.25
Bordeaux – 1.75
FC Copenhaga – 2.50
Slavia Praga – 3.00

Niciuna dintre echipele care vor lupta în grupa C nu este văzută de specialiști ca posibilă câștigătoare a Ligii Europa. Zenit are cea mai bună cotă – 40. Restul echipelor sunt în a doua treime a tabloului. Bordeaux este a 21-a favorită, cu o cotă de 100, la fel ca și nordicii de la FC Copenhaga. În schimb, Slavia Praga are o cotă de 150.00.

De ce este Zenit St. Petersburg favorită în Grupa C

La prima vedere, Grupa C nu are o favorită clară. Casele de pariuri mizează însă pe Zenit St Petersburg. Din 2008, de când a câștigat Cupa UEFA și Supercupa Europei, echipa din nordul Rusiei a fost aproape nelipsită din grupele competițiilor europene. De cele mai multe ori a reușit chiar să treacă de grupe, însă fără a se mai apropia măcar de performanța din urmă cu 11 ani. Cel mai departe a ajuns în sferturile UEFA Europa League, în urmă cu patru ani. Rușii au fost la un pas să repete isprava în sezonul trecut, dar au fost eliminați în optimile de finală de anul trecut, după o dublă extrem de echilibrată cu RB Leipzig. A fost 1-2 în deplasare și 1-1 pe teren propriu.

Cine transmite Grupa C din Champions League la TV

Drepturile TV din UEFA Europa League au fost achiziționate pentru următorii trei ani de trei trusturi media de la noi din țară. Este vorba despre Telekom Sport, Digi Sport și Look TV. Primele două, Telekom Sport și Digi Sport vor transmite câte opt meciuri din faza grupelor. Trustul Look TV are doar două posturi de sport, ceea ce înseamnă că va transmite doar patru meciuri în fiecare seară.

CITEȘTE ȘI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.