Grup de jucatori de la RB Leipzig
Grup de jucatori de la RB Leipzig

Grupa B din UEFA Europa League ne oferă o situație inedită în acest sezon. Două echipe deținute de același patron se vor înfrunta pentru calificarea în primăvara europeană. Este vorba despre RB Leipzig și despre RB Salzburg. În aceeași grupă vor mai lupta Celtic Glasgow și Rosenborg.

Grupa B: program, rezultate, clasament

20 septembrie, ora 22:00 Leipzig – Salzburg  2-3
20 septembrie, ora 22:00 Celtic – Rosenborg  1-0

04 octombrie, ora 19:55 Rosenborg – Leipzig
04 octombrie, ora 19:55 Salzburg – Celtic

25 octombrie, ora 19:55 Salzburg – Rosenborg
25 octombrie, ora 19:55 Leipzig – Celtic

08 noiembrie, ora 22:00 Rosenborg – Salzburg
08 noiembrie, ora 22:00 Celtic – Leipzig

29 noiembrie, ora 19:55 Salzburg – Leipzig
29 noiembrie, ora 19:55 Rosenborg – Celtic

13 decembrie, ora 22:00 Leipzig – Rosenborg
13 decembrie, ora 22:00 Celtic – Salzburg

Cote și ponturi la pariuri sportive Grupa B

Reprezentantă a campionatului Germaniei și cu un lot estimat la 316 milioane de euro, RB Leipzig este considerată principala favorită a grupei B. Casele de parioru le-au oferit nemților o cotă de 1.80 pentru a termina pe primul loc. În schimb, sora mai mică, Salzburg, este situată de experți pe același nivel cu scoțienii de la Celtic Glasgow – cotă 4.50.

Cote pentru câștigarea grupei B
RB Leipzig – 1.80
RB Salzburg – 4.50
Celtic Glasgow – 4.50
Rosenborg BK – 12.00

Situația este aceeași în ceea ce privește cotele pentru ieșirea din grupă. Sunt însă alte câteva combinații extrem de atractive. Evident, totul se învârte în jurul celor două echipe ale gigantului Red Bull. Leipzig și Salzburg au o cotă de 2.25 pentru a merge la braț în primăvara europeană, indiferent de ordinea din clasament. Mai departe, dacă mizați că Leipzig va termina pe primul loc, iar Salzburg pe locul secund, veți beneficia de o cotă de 5.00. Ordinea inversă, cu Salzburg pe primul loc, cota este dublă.

Cote pentru ieșirea din grupă
RB Leipzig – 1.15
RB Salzburg – 1.95
Celtic Glasgow – 1.95
Rosenborg BK – 4.75

Leipzig este și una dintre principalele favorite la câștigarea trofeului Europa League în acest sezon, reprezentanta Germaniei având cota 28.00. Doar Chelsea, Arsenal și Sevilla sunt mai bine cotate decât locul 6 din Bundesliga din sezonul trecut. Semifinalistă sezonul trecut în a doua competiție a Europei, Salzburg a primit cota 75.00 pentru a cuceri trofeul.

De ce este RB Leipzig favorită în Grupa B

Grupa B aduce în scenă patru echipe obișnuite cu prezența în fazele eliminatorii ale cupelor europene. Dintre ele, favorită este însă echipa cu cea mai mică experiență în competițiile continentale. Promovată în urmă cu două sezoane în Bundesliga, Leipzig a reușit încă din primul an să obțină calificarea în UEFA Champions League. A terminat pe locul al treilea într-o grupă cu Monaco, Beșiktaș și Porto și a mers pe traseul UEFA Europa League. În a doua competiție a Europei, nemții au avut un parcurs apreciat de toată lumea, reușind să le elimine pe Napoli și pe Zenit St. Petersburg, înainte de a fi eliminaț de Marseille în sferturile de finală.

Cine transmite Grupa B din Champions League la TV

Drepturile TV din UEFA Europa League au fost achiziționate pentru următorii trei ani de trei trusturi media de la noi din țară. Este vorba despre Telekom Sport, Digi Sport și Look TV. Primele două, Telekom Sport și Digi Sport vor transmite câte opt meciuri din faza grupelor. Trustul Look TV are doar două posturi de sport, ceea ce înseamnă că va transmite doar patru meciuri în fiecare seară.

CITEȘTE ȘI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.