Dinamo - FC Sion
Dinamo - FC Sion

Astăzi, Dinamo încearcă să spele ruşinea care s-a abătut în ultimele luni şi să înceapă să câştige măcar în stagiul de pregătire din Antalya. Echipa lui Mircea Rednic îşi va măsura de această dată forţele cu FC Sion, după ce în primul test a fost victima celor de la Hajduk Split.

Dinamo – Sion LIVE VIDEO meci amical în Antalya

În speranţa că „New” Dinamo va da în sfârşit roade odată cu pregătirea de iarnă, Mircea Rednic nu poate sta deloc liniştit după ce a văzut în primul meci al amicalului din Turcia. Dinamo a început cantonamentul cu stângul, fiind învinsă de Hajduk Split cu scorul de 2-0. La trei zile distanţă de la acea partidă pe câini îi aşteaptă un nou test dificil. FC Sion, echipă care este pe locul 7 în Elveţia va fi al doilea adversar al iernii pentru roş-albi.

Ţinta pe Rednic

În încercarea disperată de a redresa corabia şi de a o duce in extremis pe Dinamo în play-off, Mircea Rednic resimte o presiune fantastică. Nu doar că rezultatele nu îl ajută, dar şi presiunea mediatică apasă pe umerii săi. Din ţară au venit critici tocmai de la cel pe care Mircea Rednic l-a înlocuit pe banca tehnică a lui Dinamo, Claudiu Niculescu. Strategia actualului antrenor şi politica de transferuri a clubului au fost luate în vizor de cel poreclit „lunetistul”:

La Dinamo, linia dintre liniște și infern e foarte subțire. Mulți visează și spun că Dinamo poate ajunge în play-off. Pentru asta trebuie să se întâmple cea mai mare minune din fotbalul românesc. Trebuie ca echipa de pe locul 6 să joace execrabil și Dinamo să bată tot. În plus, Dinamo mai trebuie să depășească alte patru echipe. Campionatul începe peste 3 săptămâni. Problema e că au plecat mulți jucători de pe linia de fund și nu a venit nimeni în locul lor. Nu s-a făcut niciun transfer în apărare Dinamo a renunțat la Corbu, Katsikas și Popescu, care erau titulari. Acum mai sunt doar Ciobotariu, Grigore și Ehmann. În plus, nu ai un portar cu experiență. A plecat Penedo și nu s-a adus nimic în locul lui. Muțiu e de perspectivă, dar nu are experiență„, a declarat Claudiu Niculescu la Digi Sport.

Pe Dinamo cine o apără?

Mircea Rednic are o mare dielmă în privinţa postului de portar înaintea confruntării cu FC Sion, dar şi a restului meciurilor de verificare. Iniţial, antrenorul i-a transmis lui Vlad Muţiu că nu va face parte din planurile sale, astfel că goalkeeperul nu a făcut deplasarea în Turcia. „Puriul” a sperat că îl va aduce pe Sean McDermott, dar transferul irlandezului a picat. Roş-albii au rămas astfel într-un singur portar, Mihai Eşanu, astfel că Rednic nu a avut altă soluţie decât să îl cheme în Antalya şi pe Muţiu. Nu se ştie însă dacă portarul care a avut o prestaţie excelenentă în partida din Cupa României de la Miercurea Ciuc va continua la Dinamo şi în primăvară.

După meciul contra elveţienilor, câinii vor mai disputa alte două amicale:

  • 20 ianuarie: DINAMO vs Metalurgs Liepaja (Letonia)
  • 23 ianuarie: DINAMO vs Dinamo Moscova (Rusia)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.