Dinamo - Metalurgs Liepaja
Dinamo - Metalurgs Liepaja

Dinamo mai are două şanse să le demonstreze suporterilor încă din cantonamentul din Antalya că noua strategie a lui Mircea Rednic este cea câştigătoare. În primele două partide de verificare ale stagiului de pregătire, roş-albii au pierdut fără drept de apel, dar speră ca a treia oară să fie cu noroc. Pe 20 ianuarie, „câinii” îşi măsoară forţele cu o echipă de top din Letonia, Metalurgs Liepaja.

Dinamo – Metalurgs Liepaja LIVE VIDEO meci amical în Antalya

Aşa cum spuneam, primele două amicale susţinute în Turcia de dinamovişti au fost ambele un dezastru. În primul meci, echipa lui Mircea Rednic a fost victima lui Hajduk Split. Croaţii s-au impus atunci cu 2-0. Roş-albii au ieşit însă şi mai şifonaţi din confruntarea cu FC Sion. Elveţienii au învins-o la scor de neprezentare pe echipa cu 18 titluri de campioană a României în palmares. Astfel, dinamoviştii, cei care îşi făceau planuri mari înaintea stagiului de pregătire, au un golaveraj de 0-5 după doar două meciuri jucate.

Cine e Metalurgs Liepaja?

Patru zile. Atât au avut la dispoziţie fotbaliştii lui Rednic pentru a se recupera după eşecul cu FC Sion. Astăzi, 20 ianuarie, Dinamo susține un amical împotriva unei echipe din vârful clasamentului din Letonia. Metalurgs Liepaja a înceiat sezonul trecut pe locul 4. Clubul, cunoscut acum sub numele de FK Liepaja, este continuatorul celui înfiinţat în 1997 şi dispărut în 2013 din cauza falimentului. Până atunci, echipa avea două titluri în palmares, câştigate în 2005 şi în 2009, dar şi numeroase cupe cucerite. După ce a fost reactivat în 2014, clubul a mai obţinut două performanţe notabile, un titlu în 2015 şi o cupă în 2017.

Dinamo, dependentă de Nistor?

O mare problemă cu care se confruntă Mircea Rednic în Turcia este absenţa căpitanului Dan Nistor. Accidentat încă din finalul anului trecut, decarul nu s-a recuperat, astfel că antrenorul nu se poate baza pe el în meciurile de pregătire. Mai mult, Nistor a fost la un pas să se despartă de Dinamo în această iarnă, fiind propus chiar la FCSB, dar el a refuzat categoric să meargă la marea rivală a clubului din Ştefan cel Mare.

Previziuni sumbre

Nici cei mai înfocaţi dinamovişti nu mai au încredere în şansele lui Dinamo la play-off. Mai aproape de retrogradare decât de primele şase locuri din clasament, fotbaliştii lui Rednic visează totuşi la o minune. Dinamovist declarat şi fost antrenor în Ştefan cel Mare, Vasile Miriuţă le spulberă speranţele câinilor. Tehnicianul lui Hermannstadt a fost tranşant când a vorbit despre şansele lui Dinamo în ultimele cinci etape din sezonul regulat.

100 % nu mai au nicio șansă. Ştiţi că sunt dinamovist, dar nu, nici nu se poate pune problema ca Dinamo să prindă play-off-ul. Şansele sunt zero, trebuie să fim realişti, a spus Vasile Miriuţă.

După meciul contra letonilor, echipa pregătită de Mircea Rednic va mai avea de disputat un singur amical în cantonamentul din Turcia. Ultima adversară a „câinilor” este și cea mai puternică. Pe 23 ianuarie, echipa din Ștefan cel Mare dă peste omoloaga sa din Rusia, Dinamo Moscova. Apoi, jucătorii lui Mircea Rednic vor veni în țară pentru a pregăti primul meci oficial din acest an. Pe 4 februarie, Dinamo va juca acasă cu Poli Iași, în etapa cu numărul 22 din Liga I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.