Richarlison
Richarlison

Richarlison de Andrade, cunoscut pe scurt sub numele de „Richarlison”, este noua senzaţie a fotbalului brazilian.

În această vară, Everton a plătit aproximativ 40 de milioane de euro pentru serviciile atacantului de 21 de ani, iar investiţia deja dă roade. Puştiul care îl are ca idol pe Neymar a marcat deja primele goluri pentru naţionala Braziliei.

Povestea superstarului născut la Nova Venecia, într-un interviu acrodat lui The Guardian pe care îl puteți citi în rândurile ce urmează.

…despre debutul în naționala Braziliei

„După meciul cu El Salvador, am mers în camera de hotel şi parcă nu îmi venea să cred. Revedeam cele două goluri înscrise şi îmi aminteam că în urmă cu trei sau patru ani eram în casa părintească din oraşul natal, iar acum nu doar că reprezint Brazilia, dar mai şi înscriu pentru echipa naţională

…despre greutățile din copilărie

„Am avut mult de suferit când eram mic. Am pus mereu fotbalul pe primul plan. Şcoala a fost mai puţin importantă. Lumea îmi spunea că nu o să reuşesc niciodată. Mie nu mi-a păsat şi vreau să le mulţumesc celor care m-au susţinut, familiei şi prietenilor din Nova Venecia.

Am avut şi prieteni mai puţin prieteni, ca să zic aşa. Aceştia îmi spuneau că ar trebui să renunţ la fotbal, că joc degeaba. Chiar şi de la câteva rude am auzit lucrul acesta. Dar eu am crezut întotdeauna în potenţialul meu. Mama îmi spunea că ar trebui să îmi gasesc un job serios, dar eu nu mi-am dorit altceva decât să fiu fotbalist. Lucrul acesta a dus la anumite tenisuni între noi, dar în cele din urmă am convins-o, iar eu mi-am îndeplinit visul”

…despre mentorul său

„Tatăl meu, Antonio Marcus, a fost persoana care m-a dus la fotbal şi care a crezut cel mai mult în mine. Cred că tata este cel mai mândru om din lume după debutul meu în naţionala Braziliei. Atât el, cât şi unchiul meu, mi-au sunat înainte de meci şi mi-au spus că voi marca o dublă. A fost un vis devenit realitate. Nu voi uita niciodată primul gol marcat pentru Brazilia”

…despre idolul său

„Neymar a fost, este şi va rămâne idolul meu. Încă de mic încercam să îi copiez toate mişcările, chiar şi tunsorile. Pe la 12-13 ani am avut acea creastă galbenă. Dar mie nu îmi stătea niciodată cum trebuie deoarece nu aveam cele mai bune produse de hairstyling. I-am povesit şi lui faza cu imitatul tunsorilor. Eram în cantonament, la masă, iar toţi cei prezenţi au izbucnit în râs”

De fiecare dată când sunt în drum spre stadion mă uit la golurile lui Ronaldo, Adriano şi Neymar. Mă inspir de la ei. Când intru pe teren încerc să fac ce făceau şi ei. Uneori mă uit la golurile înscrise de mine. Dar niciodată nu am revăzut nişte goluri aşa cum le-am revăzut pe cele marcate de mine pentru Brazilia. Am făcut-o de minim 50 de ori.”

Am să pastrez toată viaţa tricoul şi ghetele din meciul cu El Salvador. Am primit chiar şi tricoul lui Neymar. Pe amândouă le voi duce acasă, le voi înrăma, şi le voi pune într-o cameră pentru a le vedea toţi cei care vor veni în vizită”.

CITEȘTE ȘI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.