FIFA
FIFA

EA Sports continuă să dea lovitură după lovitură datorită jocului FIFA. Este valabil şi în acest an, având în vedere că FIFA 19 a făcut ca FIFA să devină cel mai bine vândut joc din lume. Cum a fost posibil acest lucru? Descoperă în acest articol.

Lansat pe 28 septembrie pentru Xbox One, PlayStation 4, Nintendo Switch şi PC, jocul FIFA 19 a adus noi încasări uriaşe pentru EA Sports. Nici măcar jocul de fotbal american Madden, nu a reuşit să se ridice la popoularitate mondială pe care au jocurile de fotbal ale companiei, lucru demonstrat de GamesIndustry International.

FIFA cel mai vândut joc video de sport din lume

Exemplul viu constă şi în succesul pe care l-a avut FIFA 18, joc care a avut parte de o lansare senzaţionala. 24 de milioane de exemplare FIFA 18 au fost vândute în luna septembrie a anului 2017. Totalul vânzărilor lui FIFA 18 a ajuns la 260 de milioane de exemplare şi a devenit astfel cel mai de succes produs al EA Sports.

Jocul FIFA nu este productiv doar pe console şi pe PC, ci şi în varianta jocurile pentru telefoanele mobile. FIFA Mobile a vândut mai mult de 193 de milioane de exemplare, doar în Asia FIFA Online 3 şo 4 înregistrând performaţe remarcabile, cu peste 115 milioane de jucători înregistraţi până în prezent.

FIFA 19 promite însă cifre şi mai bună decât predecesorii săi. Lansat la sfârșitul lunii, FIFA promite să vândă cel puţin la fel de bine ca și FIFA 18 și poate chiar mai bine decât acesta.

„Pentru milioane de jucători din întreaga lume, franciza FIFA a devenit mai mult decât un joc – este o parte din ADN-ul lor microbistic la fel ca și echipele de fotbal pe care le iubesc”, a declarat producătorul executiv al FIFA, Aaron McHardy.

Promovare puternică pentru FIFA 19

„Fotbalul este un sport care poate uni lumea prin joc și dacă este vorba de jocuri pentru console, mobil, competiţii sau turnee internaţionale, precum FIFA Online 4 din Asia, suntem încântați să găsim tot mai multe modalități de conectare a jucătorilor la jocurile din lume“ – a mai spus acesta. 

Nu se știe care sunt planurile companiei pentru fanii de fotbal din următorii ani, deși FIFA Mobile va fi probabil actualizat cu mai multe statistici și echipe actualizate.

Deocamdată, EA Sports se bucură pentru o lansarea uriașă a FIFA 19, care a fost  susținută de o campanie de publicitate puternică, inclusiv de promovarea fotbalului în viața reală. Pentru că, dacă este joc, să fie joc până la capăt, nu?

FIFA 19. Când se lansează, gameplay și ce este nou în joc

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.