Dimitar Berbatov
Dimitar Berbatov

Dimitar Berbatov este unul dintre cei mai prolifici marcatori din istoria Premier League. Bulgarul care și-a început cariera la ȚSKA Sofia are în CV echipe cu greutate, precum Bayer Leverkusen, Tottenham, Manchester United, Fulham, AS Monaco. Totul despre fostul internațional bulgar într-un interviu de excepție realizat de FourFourTwo.  

Pentru Dimitar Berbatov, cea mai importantă realizare a carierei este transferul de la Tottenham, la Manchester United, în 2008. El și-a dorit atât de mult să ajungă pe Old Trafford încât nici nu a vrut să audă de oferta rivalei Manchester City.

În 2008, Manchester United a plătit 30 de milioane de lire sterline pentru transferul lui Berbatov. În aceeași zi, Manchester City îi platea 32,5 milioane de lire sterline lui Real Madrid pentru achiziționarea lui Robinho. În acel moment, cetățenii abia fuseseră preluați de către Abu Dhabi United Group și terminaseră pe locul 9 în Premier League în sezonul 2007-2008. În schimb, Man United sărbătorea al doilea titlu consecutiv și câștigarea UEFA Champions League. Acestea fiind spuse, Berbatov nu a avut în minte nimic altceva decât să ajungă la echipa antrenată de Sir Alex Ferguson, indiferent de ofertele bănoase cu care era momit.

„La naiba cu oferta de la City, merg la United!”

Întrebat recent de interesul pe care l-a avut Man City înaintea transferului la United, Berbatov a declarat: „Nu cred că am fost vreodată aproape să ajung la City. Agentul meu mi-a vorbit de un interes, dar eu i-am spus să nu se obosească să vorbească cu cei de acolo. În mintea mea era un singur lucru. Merg la Manchester United! Datorită istoriei pe care o au, a jucătorilor, a tradiției, totul! Dacă nu mă înșel, totul s-a întâmplat chiar în seara dinaintea transferului lui Robinho la City.

Agentul m-a sunat și mi-a zis: Berba, este o altă echipă interesată de serviciile tale. I-am spus: La naiba cu oferta aia! Mergem la Man United! El a continuat: Dar iți oferă mai mulți bani! Uneori banii nu reprezintă totul în viață. Pentru mine a fost decizia potrivită deoarece îmi doream să ajung la cea mai bună echipă din lume. Iar acest lucru contează enorm atunci când vii din estul Europei, dintr-un orășel mic și nimeni nu a făcut acest lucru înaintea ta. A fost un sentiment fantastic”

Berbatov a rămas cu un regret în urma plecării de la Spurs. Tottenham nu a câștigat niciunul din ultimele trei meciuri, dar bulgarul este fericit că și-a îndeplinit una din marile dorințe ale copilăriei.

„Shearer a fost idolul meu”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.